Rahmetli Fatin Rüştü Zorlu üzerine yaptığım paylaşımıma, Alemdar Yalçın Hocam( Prof. Dr. Alemdar Yalçın) aşağıdaki yorumu yapmıştı... Ne güzel bir öğüt...


 
Rahmetli Fatin Rüştü Zorlu üzerine yaptığım paylaşımıma, Alemdar Yalçın Hocam( Prof. Dr. Alemdar Yalçın) aşağıdaki yorumu yapmıştı... Ne güzel bir öğüt...
 
Fatin Rüştü Zorlu için:
 
"Onu okuyup tanıdıkça vatan için çalıştığını söyleyenlerin vatanı için çalışmış birini nasıl katlettiklerini anlayamıyor. Aklımızı kullanmazsak daha çok vatanseveri daha çok vatansevere katlettirecekler. "Allah aklını kullanmayanların üzerine pislik bulaştırır."
Prof. Dr. Alemdar Yalçın
Bu uyarıyı, tedbir almamız gerektiğini unutmamamız için güzel bir düstur olduğunu düşünmek lazım...

Bilgi edinmeniz dileğiyle...
 
Termik Santral...
 
Antik Kentin hemen yanında termik santral...
ÇED gerekli değil miydi?
Böyle on altı tane daha olursa Çanakkale ne durumda olur?
Düşünmek istemiyorum...
Çanakkale 'ye kıymayalım...
Fotoğraf için Cemal Sepici' ye çok teşekkür ederim...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
Foto
…….
 
18 EYLÜL 2020
BİGA’NIN KURTULUŞUNUN 98. YILI KUTLU OLSUN.
YUNANLILAR’IN ÇEKİLİŞİ VE TÜRK ORDUSUNUN BİGA’YA GELİŞİ
 
Biga; 2 Temmuz 1920’de Yunanlılar tarafından resmen işgalinden 18 Eylül 1922’de Türk ordusu tarafından kurtarılışına kadar iki yıldan fazla bir süre Yunan işgali altında kaldı.
 
Yunanlıların hedefi Ankara’yı alıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni dağıtmaktı. Ama bu amaçlarına ulaşamadıkları gibi kendileri bu toprakları terk etmek zorunda kaldılar. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşlarının ardından Yunanlılar kaçmaya başladı. Türk ordusu onları takip etti. 9 Eylülde İzmir sonra da bütün Batı Anadolu toprakları Yunan işgalinden kurtarıldı.
 
12 Eylül 1922’de Biga’daki Yunanlılar Karabiga’dan gelen İngilizler’e Biga’yı teslim ederek Bandırma’ya doğru çekilmeye başladılar. Yunanlılara son kurşunu atacaklarına dair yemin eden Rahman ve Ali çeteleri Ulukır yakınlarında Yunanlıları arkadan vurarak birkaç Yunan askerini öldürmüş, birkaçını da yaralamışlardır.
 
18 Eylül 1922 tarihinde Gönen’den yola çıkan Aşir (Atlı) Paşa Tümeni akşama doğru Biga’ya girerek hükümet binasından Yunan bayrağını indirip Türk bayrağını çekmiştir. Böylece Biga Anavatan topraklarına katılmıştır.