Zam zam zam…. İçimiz dışımız resmen zamlarla doldu. Bayram öncesi son darbeyi de GESTAŞ vurdu.

Zam zam zam…. İçimiz dışımız resmen zamlarla doldu. Bayram öncesi son darbeyi de GESTAŞ vurdu. Köprünün açılması ile daha çok ekonomik sıkıntılar içine giren GESTAŞ, gece yarısı yüzde 75’lere varan zam yaptı. Bu zamlar da adeta şok etkisi yarattı.
Son zamla birlikte 6.50 TL olan yolcu ücreti 10 TL'ye, 25 TL olan motosiklet ücreti 40 TL'ye, 95 TL olan otomobil geçiş ücreti 135 TL'ye, kamyon geçiş ücreti 136 TL'den 295 TL'ye, TIR geçiş ücreti ise 265 TL' den 400 TL'ye yükseltildi. Köprüde otomobil ücreti ise 200 TL. böylece fiyatlar köprüye de yaklaşmış oldu.
Son zamla birlikte Geyikli-Bozcaada otomobil geçiş ücreti 300 TL, Kabatepe-Gökçeada otomobil geçiş ücreti 180 TL oldu.
Burada en çok dikkatimi çeken ise Bozcaada oldu. Havaların ısınması ile Bozcaada bir ay önceden sezonu açtı. Hem Gökçeada’da hem de Bozcaada’da sezon hazırlıkları başlarken, GESTAŞ’ın fiyat artışı şok etkisi yarattı adeta. Bozcaada’ya gidip gelmek için sadece feribot parası 300 TL. Buna 200 TL gibi bir yol masrafı da eklendiğinde sadece ulaşım 500 TL.
Adadaki pahalılık zaten bilinen bir gerçek. Geçen yıl zaten çok pahalıydı herşey. Şimdi bunlara bu yıl ki zamlar da eklendiğinde konaklanma, yeme içme, denize bölgesi adeta ateş pahası olacak.
Tüm bu gelişmeler bu yıl adalardaki turizmi kötü engelleyecek.
Bir Çanakkaleli buraya gidip gelmesi 500 TL’ye mal olacak. Hadi diyelim burada feribot ücretleri pahalı Assos’a gidelim dediğinde sadece yol parası bile 400 TL civarı tutuyor. Asgari ücretle çalışan bir kişi buralara nasıl gitsin. Gitmesi mümkün değil. Düşünün Çanakkaleli bile buralara gitmeyecek, şehir dışındakiler nasıl gelsin. Evet parası olanlar zaten gelecek. Ama bu oran da az olacak.
Bu zamlarla Türkiye’deki tatil bölgeleri sadece yabancılara hizmet verecek. Zaten öyle bir duruma geldik ki yabancıların hizmetçisi olduk. Daha düne kadar Bulgaristan, Yunanistan ve diğer komşu ülkelerin para birimine kat kat fazlaydı TL. Şimdi adeta komşu ülkelerin 1 milyoncuk pazarına dönüştük.
Ve bakıldığında da bu ülkeler ülke gibi değil. Hepsini topla bir İstanbul etmez. Ama durumumuz ortada, yazık çok yazık…