Son günlerin gündem maddelerinden biri de emekli maaşları. Sosyal medyada dolaşırken karşıma şu mesaj çıktı;

Son günlerin gündem maddelerinden biri de emekli maaşları. Sosyal medyada dolaşırken karşıma şu mesaj çıktı;
Milletvekili maaşı  73.379 TL
Emekli milletvekili maaşı 64.000 TL
Emekli maaşı   7.500 TL
Aynı Gemide olduğumuzdan emin miyiz
 
Evet aynı gemideyiz. Bu mesajı yazan da tepki gösteren diğer emekliler de şunu bilin aynı gemideyiz. Neden aynı gemideyiz? Çünkü emekli maaşını onaylayan TBMM’deki 600 milletvekili biz seçtik. Daha kısa süre önce sandığa gittik.
Sandıkta biz oy verdik ve o 600 milletvekili çeşitli partilerden meclise gitti. Şimdi bizim seçtiğimiz vekillerin büyük bir kısmı aynı zamanda emekli. Milletvekilliği kıyaklarından biri de emekli milletvekili maaşı da var. Bu maaş da 64 bin TL’ye çıktı.
Normal vekil maaşı da 73 bin kusur. Topladığında 137 bini geçen bir maaş. Şimdi bu maaşı alanlar en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olsun diye el kaldırdı.
Kimse kusura bakmasın ama adamlar haklı. Vekillerin bu kadar yüksek maaş ve haklara sahip olması için emeklilerin az maaş alması lazım. Şimdi 137 bin TL civarında maaş alanlar, emeklinin halinden de anlamaz.
Şimdi emekliler çıkmış dert yanıyor. Seçimde aklınız neredeydi. Neden çıkıp en düşük kök emekli maaşının 7 bin 500 TL olsun diye ses çıkarmadınız. 15 milyon civarında emekli var. Bu aileleri ile beraber neredeyse 30 milyon civarında bir kitle yapar. Şimdi bu kitle birlik beraberlik içinde haklarını istemedikten sonra yüzde 25 zam yapılsa bile yine en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL’de kalır. Seçim zamanında bunu sorgulamadınız da şimdi mi aklınız başınıza geldi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim 2023 tarihine kadar tatile girdi.  Vekilleri seçen emekliler zam beklerken, mecliste bulunan vekiller isteği geri çevirip meclisi kapatıp tatile çıktı. Gerisini emekliler düşünsün…
 
 
Bu duruma şu güzel söz yakışır;
 “Her millet layık olduğu şekilde yönetilir ve her millet icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır”
Winston Churchill