Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüydü. Çanakkale Belediyesi tarafından gelenek haline getirilen günün sabahında gazetecilere kahvaltı veriyor.

Dün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüydü. Çanakkale Belediyesi tarafından gelenek haline getirilen günün sabahında gazetecilere kahvaltı veriyor.
Bu yıl da katıldım. Çok sayıda gazeteci vardı. Yeni yeni simalar gördüm. Güzel bir ortamdı. Sevmediğim ve eleştirdiğim yanı ise kahvaltı başlıyor, herkes kahvaltısını yapıyor, doyma aşamasına geldiğinde asıl yiyecekler servis ediliyor. Kim bu yöntemi çıkardıysa yanlış. Bundan vazgeçsinler, ikram edecekleri ne varsa masaya koysunlar ona göre insanlar istediğinde yesinler.
Neyse gelelim asıl konulara. Bu kahvaltıda gelenek hale gelen ise belediye tarafından her yıl bir gazeteciye kol saati hediye ediliyor. Bu yıl aynı grupta çalıştığımız ve çok beyefendi Sami abimiz Hasan Sami Er’e verildi. Kendisini tebrik ederiz.
Hemen buna da bir eleştiri yapıp diğer konuya geçmek istiyorum. Çanakkale Belediyesi bu saat hediye etme işlemi için bir kriter getirmesi gerekiyor. Hediye edilecek kişi için kriter belirlenmedi mi bir manası da yok. Mesela kentte en uzun gazetecilik yapan, o yıl en başarılı gazetecilik yapan ve bunun gibi bir kritere oturtmaları gerekiyor. Benim yıllardır gördüğüm kol saati gelişi güzel veriliyor.
Kahvaltı ve ödül takdiminden sonra merak edilen Çanakkale Belediyesi’nin yeşil binasına geçtik. Yıllardır ben de bu bina ile ilgili birçok haber yaptım. Son aşamaya gelmiş ve çok merak ediyordum. O yüzden tanıtım gezisine katıldım.
Baştan sonra dolaştık. Belediye Başkan Ülgür Gökhan bina hakkında çok geniş bilgilendirme yaptı. sonra binayı dolaştık.
Gelelim belediye ile ilgili düşüncelerime;
Binanın önünde çok geniş bir meydan ayrılmış bu çok mantıklı olmuş. Çevresinde tel örgü gibi vatandaşları dışlayan engeller yok. Yani meydan vatandaşlara ayrılmış. Güzel bir düşünce. Belediyenin ortasında bir koridor ayrılmış vatandaşlar bu koridoru kullanıp binanın arka kısmındaki evlerine ve mahalleye ulaşabiliyor.
Binada tam bir şeffaf ortam oluşturulmuş. Üç katlı binanın her katındaki çalışma yerleri camlarla ayrılmış. Aynı zamanda her tarafı cam olduğu için de ferah bir ortam oluşturulmuş ve çok aydınlık bir ortam var. Bu da enerji tasarrufu bakımında çok önemli. Böyle bir anlayışla yapılan binayı çok beğendim. Binanın en üst katına da güneş enerji panelleri konulmuş ki asıl binayı yeşil ve çevreci bina yapan kısım burası. Buradaki panellerden elde edilen enerji ile binanın enerji ihtiyacının bir kısmı karşılanacak.
Buda devletin yaptığı tüm binalara örnek olsun. Keşke, emniyet binası, adliye sarayı, devlet hastanesi gibi binalar da böyle yapılsaydı.
Yıllardır belediyeyi eleştirdiğim eksikliklerin büyük kısmı bu bina ile giderilmiş. Binanın zemin katın nikah salonu ve çok fonksiyonlu bin kişiden fazla kapasiteye sahip bir toplantı ve tiyatro salonu da yapılmış.
Buralar da vatandaşların kullanımına sunulacak. Artık vatandaşlar tiyatro ve bazı toplantılar için şehir dışı olarak kabul edilen İÇDAŞ Kongre Merkezine gitmeyecek.
Artı zemin katının açık alan bölümü de var burada da kafeterya ve bazı etkinlikler için alan oluşturulmuş. Meclis salonu da binanın bir bölgesine yapılmış ve geniş bir yer ayrılmış.
Kısaca belediye adeta halkı belediye ile içi içe alacak şekilde tasarlanmış. Bu da olması gereken ve tüm kurumlara örnek olması gerekiyor.
Gelelim eleştirdiğim noktaya, burada en büyük sıkıntı otopark kısmı. Binanın en altında yanış bilmiyorsam 180 civarında araç alacak bir otopark yapılmış. Bunun 10 civarındaki kısmı engelliler için ayrılmış, 5 tanesi de elektrikli araçlar için ayrılmış. Geri kalanı kesinlikle yetmez. Böyle bir bina yapılırken çok büyük bir otopark düşünülebilirdi. Bu büyük eksiklik olmuş. Bu eksik olmasaydı çok daha güzel olacaktı.
Bitme aşamasına gelmiş ama birkaç ay daha alır tam kapasite hizmete girmesi.
Sonuç olarak binayı çok sevdim. Çanakkale’ye hayırlı olsun.