Dünyanın her ülkesinde dileklerin kabul edildiğine inanıldığı günler vardır. Kimisininki dini olarak, kimisi gelenek, kimisi ise batıl inanç olarak kabul ediliyor.

Dünyanın her ülkesinde dileklerin kabul edildiğine inanıldığı günler vardır. Kimisininki dini olarak, kimisi gelenek, kimisi ise batıl inanç olarak kabul ediliyor.
Türkiye’de bu yönde birçok inanç var. Ağaca ip bağlayandan tutun, ateş yakmaya kadar birçok dilek tutma yöntemi var. İnanç kısmına girmiyorum, o biraz derin konu.
Bu yöntemle dilek ve isteklerin yerine gelip gelmediğini de kimse bilmez ama Türkiye’de isteklerin yerine geldiği dönemlerden biri de seçim dönemi. Seçimler yaklaştıkça, güçlü toplumlar ve kesimler istediğini alabiliyor.
Yıllardır her seçimde vaatler yerine getiriliyor. Hatırlayanlar bilir, seçim döneminde gece kondu evler çok yapılırdı. Kimse yıkmazdı oy toplamak için. Tüm yasak işlerin yasalaşması seçim döneminde yapılırdı.
Bir süredir seçimlerde bunu görmüyorduk. Çünkü AK Parti her seçime kesin kazanacak hedefi ile seçime giderdi. Bu yüzden devlete ve millete zarar getirecek vaatlerin içine girmezdi.
Bu geçen yerel seçimlerde değişmeye başladı. AK Parti büyük şehirleri muhalefete kaptırdı. Yapılan bir araştırmaya göre; Türkiye nülüsünün yüzde 60’ı muhalif belediyeler yönetiyor. Yani AK Parti büyük bir bölümünü kaybetmiş oldu. Özellikle İstanbul seçimini kaybetmesi ile beraber AK Parti de daha önceki seçimlerde olduğu gibi devleti zarara sokacak vaatler vermeye başladı.
Varlık barışı adı altında yasalar çıkarttı. Bunun yanında daha önce çok ciddi bir şekilde karşı çıktığı EYT’yi de söz verdi ve bir süre sonra yasalaşacak. Öyle ki kimse EYT’de tüm hakların verileceğine inanmıyordu.
AK Parti bu seçimi kazanmak için birçok alanda karşı çıktığı istekleri yerine getirmeye başladı. Taşeron işçiler kadroya alınıyor, 3600 ek göstergeler yerine getirildi. Ve sıra EYT’ye geldi. EYT de bir süre sonra yasalaşacak. Bunların hepsi de devlete ek yük getirecek.
Söz konusu koltuğu kaptırmamak ise bunların hepsi teferruattır.
O yüzden bu dönem isteklerin kabul edildiği dönem. Seçime kadar güçlü bir grup istediğini alır. Seçimden sonraya kalan istekler ise bir daha kimse ilgilenmez, bilginiz olsun.