Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan yapılan her haksızlık zulümdür. 28 Şubat da bir zulümdür. 26 yıl önce yaşanan olaylar büyük bir zulümdür.

Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan yapılan her haksızlık zulümdür. 28 Şubat da bir zulümdür. 26 yıl önce yaşanan olaylar büyük bir zulümdür. O dönemde de gazeteciydim ve yapılan tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara şahit oldum.
Sırf inancı gereği başını örten kadınlara zulüm yapıldı. Başörtüleri çıkartıldı. İlk defa başı açık dışarı çıkan, işe giden, üniversiteye gidenler büyük bir ruh çöküntüsü içine girdi.
Sırf bu yasak yüzünden çok sayıda kadın üniversite eğitimini yarıda bıraktı ve üniversite hayatına son verdi. O dönem de öyle kolay üniversite sınavı kazanılmazdı. Büyük çabalarla üniversiteye giren öğrenciler, 28 Şubat sürecindeki zulüm nedeniyle başlarını açmadıkları için eğitim hayatlarına son verdiler. Bu yapılan en büyük zulümdü.
Aynı şekilde sırf namaz kıldıkları için fişlenen birçok memur işlerinden atıldı. Gidip pazarda çalıştılar. Hiç unutmadığım bir haberi yapmıştım. Bir ilçede karakol komutanı olan kişi, 28 Şubat döneminde görevine son verdikleri için aynı ilçenin pazarında gözleme satıyordu. Ben de onun hayat hikayesini “Bir gözleme çek komutanım” başlığıyla haber yapmıştım. Ve bu haber çok ses getirmişti.
Yıllarca bu komutan pazarda gözleme satarak hayatını devam ettirmek zorunda kaldı. Peki ne mi oldu. Sonra AK Parti hükümeti geldi ve bu insanların yasağını kaldırdı ve devlete memur olarak geri atadı. Ama haklarını tam vermedi. Oysa ki bu insanlar haksız yere yıllarca işsiz kalmıştı ve tazminat hakları vardı almadı. Aynı şekilde üniversitedeki hocalar da öyle.
Sonraki süreçte benzer zulümleri gördük. Görmeye de devam ediyoruz. Sırf sevmediğin bir kesime zulüm ediliyorsa bu senin hoşuna gidiyorsa bil ki insan değilsin. Şuanda da zulüme uğrayan milyonlarca insan var.
Sonuç olarak, din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri ayırımları yapmadan yapılan her haksızlık zulümdür. Bugün sana yapılan haksızlığa ben karşı çıkmıyorsam, bil ki yarın aynı haksızlık ve zulüm bana da yapılacak. NOKTA….