Son zamanlarda sokaklarda yapılan röportajlara ilgi çok fazla. Sosyal medyada paylaşılan bu röportajlar milyonlarca kez izleniyor.

Burada vatandaşlar gerçek sıkıntılarını dile getiriyor. Mikrofonu kime uzatırsanız hemen elektrik ve doğalgaz faturalarında bahsediyor. Çarşı Pazar adeta yangın yeri.
Elektrik ve doğalgaz faturaları adet kiraları geçti. Resmen vatandaşlar bir kirayı ev sahibine, bir kira parasını doğalgaz şirketine bir kirayı da elektrik şirketine ödüyor.
Çarşı pazarda vatandaşlar adeta isyan ediyor. Patlıcanın, biberin kilosu 30 TL’ye çıkmış. Vatandaşlar artık kilo değil tane tane meyve sebze alıyor. Sivri biberin tanesi bile 1 TL olmuş. Eskide bir kilosu bile 1 TL idi.
İşte halkın gündemi bunlar. Geçinme sıkıntısı, alım gücünün düşmesi…. say say bitmez.
 
Peki siyasetçilerin gündemi ne?
Hem muhalefetin hem de iktidarın tek gündemi var koltuk…
Bunu son olarak İstanbul’da yağan kar yağışında gördük. Hem CHP’li belediyenin sınıfları içinde hem de Ulaştırma Bakanlığı’nın çalışma alanında bulunan otoyollar ve İstanbul Hava Meydanı. Buralarda vatandaşlar adeta işkence çekti. Soğukta saatlerce bekledi.
Siyasetçiler ne yaptı. Resmen sıcak yerlerinde oturup sosyal medyada bir birlerine atıp tuttular. Yok sen yemek yedin, yok sen öyle yaptın. E burası senin yönetiminde, burası senin yönetiminde.
Bu tartışmalar sosyal medya sürerken vatandaşlar soğuk ve karlı havada halk ekmek kuyruğunda saatlerce bekledi.
Kimse çıkıp da bu halkın derdi ne diye sormuyor. Tek dertleri var koltuk kavgası.
Halen daha kimse vatandaşların dertleri ile ilgilenmiyor. İktidarda olanlar koltuğu bırakmamak, muhalefette olanlar ise koltuk kapmak….
Sonuç olarak, vatandaşların derdi çok, hemen her kesimde vatandaşların alım gücü düştü. Geçinemiyor, ısınamıyor,
Siyasetçilerin derdi ise daha yüksek bir koltuk ve ballı birkaç maaş….
Durum böyle devam ettikçe, bizde hiçbirşey düzelmez….