Son 20 yılda Türkiye’nin en önemli projesi ne derseniz aklıma iki proje geliyor.

Son 20 yılda Türkiye’nin en önemli projesi ne derseniz aklıma iki proje geliyor. Biri Baykar Bayraktar tarafından üretilen İHA ve SİHA’lar. Ki bu çok çok önemli bir proje. Ne kadar etkili olduğunu hem terörle mücadelede hem Suriye’de hem de Azerbaycan  ile Ermenistan arasındaki savaşta gördük. Başındaki Selçuk Bayraktar’ı takdir etmek lazım. Damat filan lafları bir kenara bırakıp bu adamın ülkeye kazandırdığı çok büyük bir proje. Ve çok başarılı olduğu için daha büyük projelere imza atacak. Kısacası Türkiye’nin Elon Musk.
İkinci en büyük proje ise TOGG otomobil fabrikası. Bu projeyi bir çok açıdan beğeniyorum. En büyük avantajı, artık dünyadaki tüm otomobillerin elektrik teknolojisine geçtiği dönemde bu yönde adım atılması. Aynı zamanda elektrikli otomobillerin parçaları da çok az. İçten yanmalı otomobillerin parçaları çok daha fazla. Ve sıfırdan bir otomobil fabrikasını kurmak da çok büyük maliyetleri oluyor. Artık dünya da elektrikli araçlara geçerken, Türkiye’nin bu yönde bir adım atması büyük avantaj sağlayacak.
Geçen gün Yerli otomobilimiz TOGG, dünyanın en büyük teknoloji fuarında görücüye çıktı. ABD'de düzenlenen CES fuarında TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş başarılı bir sunum gerçekleştirdi. Duygusal anlar da yaşandı.
Sedan modelinin tanıtıldığı fuarda takdir edildi TOGG. Ben de biraz görselleri inceledim. Hem dış görünüşü hem de içini çok beğendim. Aynı zamanda da gururlandım. Bizim dünya arenasında pek görücüye çıkacak birşeyimiz yok. Geçmişi 700 yıla dayanan bir ülke olarak bu kadar geri kalmamız beni çok derinden uzuyor. Daha 50 yıllık ülkeler bile neleri başarmış, biz herşeyi ithal ediyoruz. Sonrası geldiğimiz nokta burası. Millet uzaya gitmeyi konuşuyor, biz ise hergün her saat zamları konuşuyoruz.
Bu iki projeyi beğendiğim için bir çok kişi eleştirecek. Olabilir. Ama güzel ve olumlu şeyleri beğenmek, olumsuzları da eleştirmek lazım. Aksi takdirde güzel olan projeler de yok olup gider, kötü olan projeler ve yönetim de devam eder….