.

Çanakkale çok hareketli kentlerden biri. Türkiye de eşi çok az rastlanan illerdendir Çanakkale. Gece gündüz hareket var.
Biz de bu hareketli ortama alıştık yıllarca. Hareketsiz duruma pek alışkın değiliz. Doğası, tarihi, denizi ile Çanakkale bambaşka bir yer. Bu yüzdendir ki insanlar fırsat buldukça kendini dışarı atıyor.

Gece hayatı da çok renklidir buranın. Çanakkaleliler güz çalışırken, akşam nerede eğleneceklerinin hesabını yapar. Tıp ki Yunanlılar gibi.
Ama bu alışkanlığımızı bir kenara bırakacak olağanüstü bir durum var. Dünyayı adeta kilitleyen bir virüs. İnsanları öldürüyor, ekonomiyi çökertiyor, hayatı felç ediyor kısacası. Bu sorun artık bizde de var. Türkiye’de virüse yakalananların sayısı da hızla artıyor.
Bu yüzden hükümet de yeni tedbirler almaya başladı. Daha önce bazı kararlar alınmış ve okullar tatil edilmişti. Buna yeni kararlar da eklendi. Yeni kararlar birçok alanı da kapsıyor. İşte o kararlar; Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.
Bu kararlarla diğer iller olduğu gibi Çanakkale de hayalet şehire dönüştü. Dün güneşli olmasına rağmen dışarıda vatandaş yoktu. Her yer bomboştu. Pek de alışkın olmadığımız bir durumdu. İnşallah kısa sürede bu sorunu atlatırız ve hayat normale döner.