Üzün süre korona yasakları ile yaşadık.

Üzün süre korona yasakları ile yaşadık. Olması gerekenler yapıldı. Bu yüzden bu belayı hafif atlattık. Her ne kadar dünya sıralamasında ilk onda olsak da başka ülkelerde karşılaşan manzaraları yaşamadık. Bu süreçte alınan önlemler başarılı bence.
Daha sonra 1 Haziran itibari ile önemli bir adım atıldı ve normalleşme sürecine girildi. Bu konuda da tam zamanında adım atıldı. Olması gereken de buydu. Bu çerçevede kafeler de hizmete açıldı. Açıldı ama bazı tedbirler alınarak açılmasına izin verildi.
Şimdi alınan tedbirler ve konulan yasaklarla ilgili mantıksız bir tedbiri ve yasağa değinmek istiyorum. Mekana maskesiz müşterilerin girişine izin verilmiyor. İçeri adım atıp masaya oturduğun an maske çıkartılıyor. Bu nasıl bir önlem. Bir kere mekanlara maske ile girmek bile saçma. İnsanlar oraya birşeyler yemek ve içmek için giriyor. Hadi diyelim maske ile girilmesini zorunlu kıldınız. O zaman masalarda otururken de maske takılsın. Yemek ve içecek zamanında çıkarılsın. Bu da çok mantıksız değil mi?
Bu ne kadar mantıksız ise maske ile mekana girip hemen çıkartılması da o kadar mantıksız. Sırf kapıda giriş için mi maske takılacak. Bu tamamen göstermelik bir önlem. Burada önemli olan mekana maske ile girmek değil. Önemli olan mekan içinde sosyal mesafe kurallarına uyulması.
Şimdi her mekanın önüne bir eleman koymuşlar maske kontrolü yapıyor. Niye bu konuda yasak ve kural var diye. Öbür tarafta ilk gün masaların mesafesini ayarlayan işetmeler gün geçtikçe mesafe kapanıyor.
Masalara oturan müşterilerin sandalyeleri daha önce olduğu gibi bir birine değiyor. Bana göre asıl tehlike bu. Yoksa mekana girişte maske takmışsın takmamışsın o kadar önemli değil. Bunun yanında masalar her müşteri kalktığında silinmesi lazım. Dikkat ettim o da yapılmıyor. Virüs taşıyan birisi buraya oturduğu anda buraya virüsü bırakıp gidiyor. Gelen müşteri oturduğu anda masa üzerinde kalan olası virüsü kapma ihtimali çok yüksek.
Burası temizlendiği zaman bu ihtimal en aza indirilmiş olur. Her şeyde olduğu gibi yine yaptıklarımız göstermelik. Yoksa akla mantığa uyan bir şey yok.