.

Yıllardır biz 5 milyondan fazla Suriyeli göçmeni besliyoruz. Onlara her konuda yardımcı olduk. Yiyecek verdik, giyecek verdik, para verdik, iş verdik, işyeri açmalarına izin verdik.
Neredeyse bir ülke nüfusundan fazla kişi Türkiye’de barınıyor. Bu korkunç bir rakam. Tahminim dünya tarihinde bu kadar mülteciyi kimse kabul etmemiştir.
Ama biz bu insanlara yıllardır bakıyoruz. Türkiye’de büyük yaralar açtı. İşsizliği artırdı, kiraları tavan yaptırdılar.
Buna rağmen Türkiye onları sınırdaşı etmedi, zulüm etmedi, öldürmedi, zarar görecek hiçbirşey yapmadı. Hem devlet olarak hem de millet olarak.
Ama gelinen noktada insan haklarından hep önde olduklarını iddia eden Avrupa, neler yaptıklarını gördük.
 
İdlib’te yaşanan gelişmeler sonrasında Türkiye yıllardır beslediği mülteciler için bir karar aldı. Mülteciler konusunda başta Avrupa olmak üzere dünya bu duruma sesiz kalıp Türkiye’yi yalnız bıraktı. Türkiye de mültecilere kapıları açtı. Mülteciler istediği ülkeye gidebilme şansı ede etti.
Bu çok önemli karardan sonra. Mülteciler adeta sınırlara koştu. Günlerdir mülteciler Yunanistan sınırlarında bekliyor. Çok sayıda kişi gitti.  Gidenlerin sayısı da o kadar fazla değil. Perşembe gününden bu yana 100 bin kişi bile gitmedi. 5 milyondan fazla kişiden 100 bin kişinin gitmesi o kadar da büyük bir rakam değil.
Ama buna rağmen başta Yunanistan olmak üzere AB ülkeleri ayaklandı. Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere her türlü zulmü yapıyorlar. Ateş ediyorlar, dövüyorlar hatta öldürüyorlar.
Ayvacık ile Midilli arasında ise mültecilerin lastik botları patlatılıp ölüme terkediyorlar. Bunları yapanlar insanlıktan nasibini almayanlardır.
Hani AB’de insan hakları vardı, insana saygı vardı. Başka bir ülkede vatandaşlar haksızlığa uğradı mı hemen ayaklanıyorlar. Peki kendileri ne yapıyor, hemen öldürüyorlar. Ama buna da kimse bir şey demiyor. Kendi çıkarları sözkonusu oldu mu “insan hakları” devre dışı bırakılıyor, ama tam tersi insanları bile öldürüyorlar.
İşte AB’nin insanlık anlayışı da bu. Batsın sizin birliğiniz, batsın sizin insanlık anlayışınız. Bu insanlar zor durumda olmasa bu kadar canlarını tehlikeye atıp gelirler mi. Çaresizlik böyle bir şey. Hayatlarını bile tehlikeye atıp gelen birkaç insana yaptıklarınıza bakın. Yazıklar olsun.