ÜNİVERSİTEMİZİN KURUCU ÖĞRETİM elemanlarından Mehmet KAPLAN özel kütüphanesini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışladı.

“Günde en az 5.000 kişinin istifâde ettiği ve üye  sayısının ise  20.000'den fazla olduğu böyle bir kütüphaneye bağışta bulunmayı görev bildiğini” ifade eden KAPLAN’ın zaman zaman duygulandığı görüldü.
 
1992 yılında şehir merkezindeki Anafartalar Yerleşkesi'nde ana kütüphane olarak kurulan kütüphane 1990'ların sonunda 50.000 kitaplık bir koleksiyona ulaşmıştır.
 
ÇOMÜ Kütüphanesi Anafartalar Yerleşkesi'nden Terzioğlu Yerleşkesi'ne 2002 yılında taşınmış kütüphane 2011 yılı başında 80.000 cilt kitaplık bir koleksiyona sahipken bugün milyona yakın kitap sayısına ulaşarak Güneymarmara’nın en büyük kütüphanelerinden biri olmuştur.
 
Kütüphane’de bir adet konferans salonu, özel okuma odaları, akıllı sınıf ve yabancı dil öğretim salonu yer almaktadır.
 
Kütüphane aynı zamanda bilgi işlem salonlarına da sahiptir.
 
Bu salonlarda 200 civarında 24 saat açık bilgisayar terminalleri bulunmaktadır.
 
BAĞIŞ ESNASINtDA ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANI ERCAN ERENSAYIN:
 
“Misyonumuz
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak üniversitenin araştırma, öğrenme ve öğretme amacına hizmet etmek için gereken tüm kaynak ve servisleri temin etmek ve geliştirmektir.
Vizyonumuz
Bilimsel araştırmanın ve entelektüel sorgulamanın en iyi şekilde yapılmaya çalışıldığı üniversitede öğrenmenin ve araştırmanın vazgeçilmez merkezi olarak bilim ve gelişim konusundaki tüm kaynaklara her yerden erişimi sağlamak ve çağdaş teknolojileri kullanarak sunduğu hizmetlerle alanında öncü bir kurum olmaktır.  onlu dewey sistemini kullanan ve genç bir üniversite için, yeterli ve standartların üstü düzeyde iyi donanıma sahip kütüphanedir…
 
Birçok açıdan başarılı, 7/24 açık olan çanakkale onsekiz mart üniversitesi terzioğlu kampüsü'nde bulunan kütüphanemize gece saatlerinde aralıklarla 3 sefer şehir içine ücretsiz servisler de temin edilmiştir.”
 
  MEHMET KAPLAN HOCAM ORTAÖĞRETİMDE BENİM DE TÜRKÇE ÖĞRETMENİM İDİ
 
  “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak üniversitemize birbirinden kıymetli eserler bağışlayan Mehmet KAPLAN Hocama bu anlamlı katkıları için sonsuz teşekkürler.
 
  Ortaokulda; benim de Türkçe Öğretmenim olan Hocamızdan bu eserleri bizzat teslim almanın onurunu yaşıyorum” diyen Ercan Erensayın ve Kaplan daha sonra bağışlanan Kitaplar ile birlikte objektifimize poz verdiler…..