KEPEZ'DE MESUDİYE ZIRHLISI HATIRASINA DİKİLMİŞ  BİR ANIT VAR

KEPEZ'DE MESUDİYE ZIRHLISI HATIRASINA DİKİLMİŞ  BİR ANIT VAR
 
ÇOK DA YENİ VE MUHTEŞEM
 
Avustralya'da ABORJİN
Afrika'da 50 Milyon ZENCİ
Amerika'da KIZILDERİLİ
bırakmayıp katleden VAHŞİ BATI'NIN bir de siz Ermeniler'e soykırım yaptınız demesi ne utanç verici...
 
Islah olurlar mı bilmem.. biz konumuza dönelim;
 
Bu savaşlar esnasında görev alıp, 13 Aralık 1914 tarihinde B11 denizaltısı tarafından Sarısığlar Koyunda batırılan Osmanlı Savaş gemisi.
 
Padişahlarımızdan:
Abdülaziz döneminde başlatılan modernizasyon çalışmaları sürecinde Osmanlı Donanması‘na katılmış bir KAHRAMAN savaş gemisi....
 
1872 yılında İngiltere’nin Thames Iron Works tersanesinde yapılmaya başlanmış ve iki yıl sonra 1874‘te denize indirilmiş...
 
1914'te I. Dünya Savaşı'nın patlak vermesinin ardından Mesudiye, önemli ateş gücüne sahip olması nedeniyle Çanakkale Boğazı'na girişi engelleyen mayın tarlalarını koruması ve karadaki istihkâmlara yardımcı olması için yüzer tabya olarak Nara Burnu'nda, Sarısığılar mevkiinde sığ suda demirledi.
 
Savaşın başlarında, 13 Aralık 1914 sabahı..
İngiliz teğmen Norman Douglas Holbrook emrindeki Birleşik Krallık denizaltısı HMS B11 mayın tarlalarından geçti ve Mesudiye'yi torpidoladı. Batan gemideki 598 kişilik mürettebattan 10 subay ve 15 er şehid oldu.
 
KADER ADALET ETTİ VEEEE;
 
Gemideki silahlarının birçoğu kurtarılarak Çanakkale Boğazı'nın savunmasını güçlendirmek için kullanıldı. Geminin onuruna Mesudiye Tabyası olarak adlandırılan bu batarya, Mart 1915'te Fransız zırhlısı Bouvet'nin batırılmasına yardımcı oldu.