'Fas, Cezayir ve Tunus'ta, Türk Cihad- ı Ekber Çağrısı'nın nasıl bir etkide bulunduğunu ve müslümanların bu çağrıya uyup uymayacakları konusunda ' araştırmalar' yaptım.

"Fas, Cezayir ve Tunus'ta, Türk Cihad- ı Ekber Çağrısı'nın nasıl bir etkide bulunduğunu ve müslümanların bu çağrıya uyup uymayacakları konusunda " araştırmalar" yaptım. Yeni gazetecilere bir tavsiyem; Müslümanlarla bir röportaj  yapmak pek bir işe yaramaz. O ,zaten bir diplomattır, hele bir de korku duyuyorsa...En iyisi oralarda üç- dört yüzyıldır yaşayan Seferad Yahudisi tüccarları seçmektir...Eğer iş kendi Yahudi çıkarlarına dokunmuyorsa, Yahudi keskin ve geniş bir görüşe sahiptir. O ,Araplarla birlikte yaşar , onlara  kendini açar,  hatta onların yalan anlattıklarında , o yalanın niteliğinden onların gizliden ne düşündüğünü anlar. Cezayir'den Tunus'a bütün Yahudiler aynı şeye garanti verdiler ve tarih bunun gerçek olduğunu teyid etti.
Cihad- ı Ekber Çağrısı...  Bu çağrıyı biliyorlardı, ama bu konu  onlar için geçen sene yağmış, geçmiş kar kadar önemsizdi... İslâm'ın, değişik halkları politik bir ortak görevde birleştirecek güçte olduğuna ,ancak ,siz naif Avrupalılar inanırsınız. Türk'ün kendisi de buna inanmıyor. Avrupa, yüz yıldırTürk'e darbe üstüne darbe vuruyor, elinden en güzel yerleri alıyor.Üstelik, kendisini Halife nitelendiren padişaha yardım etmeye hiçbir islâm  milleti elini kıpırdatmıyor...
Almanlar- onlar da diğer Avrupalılar gibi safdil- onları bir kez daha denemeye ikna etti. Nafile zahmet. Türkler için hiç kimse parmağını  kıpırdatmaz. Hatta siz sultanın ordusuna ve müttefiklerine ateş açan müslüman askerler göreceksiniz, hem de gönüllü olarak." dediler...
Ve bu gerçekten de oldu.(1)
 Birinci Dünya  Savaşı sırasında, Cihad- ı Ekber ilân eden Halife'ye ,hiçbir islâm  ülkesinden destek gelmedi... Türkler, kaderleriyle  başbaşa kaldı...( bazı insanların ,münferit hareketleri istisnayı bozmaz)
Biz, Medine müdafaasını da, Müslümanlara karşı yaptık...
Kuzey Afrikalı müslüman Zühaf Askerlerini de unutmadık...
İngiltere, Bizim Filistin, Irak, Suriye, Asir- Yemen- Arabistan Cephelerini Kahire'den idare etti...
Müslüman kardeşlerimiz de onlara yardım etti...
Ey Türk!
 Sen ,ne sahipsiz bir ırksın...
Bazıları, Türk'üm demekten bile korkuyor...
Doğu Türkistan' daki zulme, biz de dahil hiçbir islâm ülkesi ses çıkartmıyor...
Fütüristler, 2300' lerde  herkes Hıristiyan olacak ,diyor...
Bizim Müslümanlar da, din kendisini korur, diyor...
Müslümanlara zulm yapılırken ses çıkartmayan müslümanlar, dini nasıl koruyacaklar...
Anlamak mümkün değil...
Yüz yıl önce olanlar günümüzde de oluyor ve sesimiz çıkmıyor...
Doğu Türkistan , Türk ve İslâm ülkesi değil mi?
 Yazık! Yazık!
 Neyse, Yahudi Wladimir  Jabotinsky  doğru tespit yapmış...
İslâm ülkeleri iflah olmaz...
Bilgi  edinmeniz  dileğiyle...
(1) Wladimir  Jabotinsky  , Sadece Bir Emir Kipi: İsrail'i Kur, Çeviri Atilla Aşçı, Yeditepe Yayınları ,İst- Aralık 2013, Sayfa12-13.