Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce aramızdan ayrıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de anma töreni düzenlendi.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyetine intikalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri, gaziler öğrenciler, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Törenin ardından vatandaşlar Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Aktaş, yazılı olarak yayımladığı mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, milli mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle yad ediyoruz. 10 Kasım, Türk Milleti için sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü değil 'En büyük eserim' dediği 100. yılına gururla ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürüyerek, Türkiye Yüzyılında, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak hedefi doğrultusunda azim ve kararlılıkla hep birlikte çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" ifadelerini kullandı.

İÇDAŞ KONGRE MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma programı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kongre Merkezi konferans salonunda devam etti.

Saygı duruşunda bulunularak Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerimizden Cihangül Ateş tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmanın ardından anma programı, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve sunulan “Dokuzu Beş Geçe” programıyla son buldu. 

GİDER ANMA MESAJI YAYINLADI

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 10 Kasım dolayısıyla mesaj yayınladı. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılını andığı mesajı paylaştı. Gider, yayınladığı mesajda “Önce Çanakkale’nin, ardından tüm Anadolu’nun ve mazlum milletlerin kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yüreğimizdeki acısı, ilk günkü tazeliğini korumaktadır. 85 yıl önce aramızdan ayrılan ve cesareti, önderliği, yol göstericiliği ile Türk Milleti’ni esaretten kurtaran Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası yüceltmek, bizlerin asli vazifesidir” ifadelerine yer verdi.

“Atatürk’ün ışığı ile yolumuza devam ediyoruz”

Atatürk’ün ışığı ile yoluna devam ettiği ifadelerini kullanan Gider “Mustafa Kemal’in en büyük mirası olan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını geride bırakırken, yeni bir yüz yılda yine Atatürk’ün ışığı ile yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin güçlü ve tam bağımsız bir ülke olması yolunda attığımız tüm adımlar, Türkiye Yüzyılı idealine ulaşmak ve bu mirası gelecek kuşaklara aktarabilmek adınadır. Bu vesileyle; 85 yıl önce vefatıyla bizleri yasa bürüyen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” sözlerine yer verdi.

 

Atakan Alkış