Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce bugün 10 Kasım 1938'de, saat 9'u 5 geçe hayata veda etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine bağımsızlığını kazandıran bir komutan ve aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçti.

Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yılında,  gönüllerde ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerin anısına, Çanakkale Yalı Camisi’nde bugün saat 18:00’da mevlit okutuldu. Atatürk Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları tarafından okutulan mevlitin ardından vatandaşlara Türk kahvesi ve lokma ikramında bulunuldu.

50 camide aynı anda gerçekleştirildi

Mevlit töreni hakkında konuşan Atatürk Atabey19 Gençlik Kültür Ocakları Çanakkale sorumlusu Hakan Alkan; “Ulu Önderimiz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yılında onu ve onunla beraber silah arkadaşlarını ve aynı zamanda tüm şehitlerimizi anmak için bir mevlit düzenledik. Bu etkinliğimiz sadece Çanakkale ile sınırlı değil. Bütün Türkiye çapında il gruplarımızın olduğu her yerde, yaklaşık olarak 50 tane camide aynı anda gerçekleştirilecek” dedi.
Alkan konuşmasın sonunda; “Biz kimiz dersek… Partiler milleti böler, milli birliğe muhtacız. Biz de bu söz doğrultusunda hareket eden bir ocağız” dedi.