Engelliler Haftası nedeniyle engellilere destek olmak için Çanakkale Koleji Özel Fen ve Anadolu Lisesi okul yönetimi tarafından engelliler yararına kermes düzenlendi. Kermes sonrası öğrencilerle bir araya gelen Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Av. Zeki Tezel, engellerle ilgili öğrencilere bilgiler vererek bu engellerin aşılması için yapılması gerekenleri de aktardı.

Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile her yıl 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiği Çanakkale’de Çanakkale Koleji öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası   dolayısı ile Çanakkale Koleji Özel Fen ve Anadolu Lisesi okul yönetimi  birlik olmaya, kenetlenmeye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde sosyal sorumluluk projesi kapsamında  geliri tamamen Görme Engelliler Derneğine bağışlanmak üzere   kermes düzenledi.
Çanakkale Görme Engelliler Derneği Yönetiminde yer alan Ahmet Binici’nin de öğrencilere ve Okul yönetimine  destek olduğu kermes çalışmasında Dernek Başkanı Av. Zeki Tezel de öğrencilerle bir araya gelerek görme engellilerin yaşadığı sorunlar hakkında bilgiler verdi. Özellikle görme engellilerin hem günlük hayatta hem de hayatlarının genelinde yaşadığı zorluklar, karşılaşılan engeller hakkında da bilgiler veren Zeki Tezel,  bu engellerin ortadan kaldırması için yapılması gereken çalışmalara da değindi. Konuşmasını örneklerle güçlendiren Av. Tezel,  öğrencilerin de hem okuldaki engelliler, hem de okul dışındaki engelli vatandaşlara nasıl yaklaşmaları, kırmadan nasıl davranması gerektiği ile ilgili de bilgiler verdi.
Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen konuşmaların ardından okul bahçesinde okul yönetimi ve öğrenciler tarafından düzenlenen kermesin açılışı gerçekleştirildi. Çanakkale Görme Engelliler Derneğinin de destek verdiği kermesin gelirleri, engelli vatandaşlar için bağışlandı.
BHA