Boğazın en güzel izlendiği yer Yat Limanı’nın hemen arkasında bulunan seyir kısmı. Burası akşamları dolup taşıyor. Bazı vatandaşlar balık tutmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise boğaz manzarasında birşeyler yiyip içip vakit geçiriyor. Geriye ise çevre kirliliği kalıyor.
Kayalıklarda bulunan poşet, alkol şişesi ve yiyecek artıkları yığın haline geliyor. Özellikle kırılmış cam şişeleri vatandaşlar ve çocuklar için tehlike yaratıyor. Amatör balıkçıların ve vatandaşların uğrak noktası olan Marina’da böyle görüntüler bazı vatandaşların tepkisine de yol açıyor. Sadece kentlilerin değil turistlerin de uğradığı Marina her geçen gün kirlenmeye devam ediyor. Marina’daki kirliliğin vatandaşlar tarafından hoş karşılanmamasıyla beraber bu kirliliğe sebep olanlar ise yine bazı vatandaşlar.

Çöplerin yığın haline gelmeye başladığı Marina’daki çöpler arasında çekirdek kabuğu,alkol şişesi,plastik şişel,sigara izmariti,sigara paketi,atık ambalaj,poşet,maske,karton bardak,midye kabuğu ve cam kırıkları bulunuyor.
 
Gülçin Akın