Balıkesir'in Edremit ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen, ardından batan teknede kaybolan 2 kişiden Hasan Hüseyin Işıktaş'ın cansız bedeni Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Kayalar köyü açıklarında sürüklenirken bulundu. Öte yandan, Ayvacık ilçesinde balık avlamak için açıldığı denizde kaybolan Osman Boran'ı (41) arama-kurtarma çalışmaları üçüncü gününde de devam etti.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde 19 Temmuz günü akşam saatlerinde fiber teknenin batması sonucu kaybolan Sinan Yeniçeri (43) ile Hasan Hüseyin Işıktaş'ı (21) arama çalışmaları 98 personelle sürdürülüyordu.
Edremit'te otel işleten Sinan Yeniçeri , geçen saat 21.00 sıralarında Hasan Hüseyin Işıktaş ve Doğukan Onay'la (25) birlikte 'Never Say' isimli motorlu 4 metrelik fiber teknesiyle Akçay Mahallesi 2'nci Köprü mevkinden denize açıldı.
Yarım saat sonra motoru arızalanan tekne, sürüklenmeye başladı. Bu sırada kuvvetli rüzgarın etkisiyle oluşan dalgalar nedeniyle tekne alabora oldu. Teknenin battığını sahilden gören Yeniçeri'nin kardeşi Kamuran Yeniçeri, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Teknedekilerden kıyıya doğru yüzerek canını kurtarmaya çalışan Doğukan Onay, bölgede bulunan bir teknedekiler tarafından sudan alınarak kıyıya getirildi. Denizde kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları beşinci gününde sonuçlandı.
Kayıp vatandaşlardan Hasan Hüseyin Işıktaş’ın cansız bedeni denizden ve havadan aralıksız olarak yapılan arama çalışmaları sonucunda bugün saat 09.00’da Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Kayalar Köyü açıklarında, deniz akıntıları ile yaklaşık 40 kilometrelik bir mesafede yüzeyde sürüklenirken bulundu.
Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "19 Temmuz 2022 tarihinde bir fiber tekneyle Akçay 2. Köprü Mevkiinden denize açılan, ancak daha sonra teknenin motor arızası yapması üzerine sürüklenmeye başlayarak batması neticesinde denizde kaybolan iki vatandaşımızdan Hasan Hüseyin Işıktaş'ın cansız bedeni, denizden ve havadan aralıksız olarak yapılan arama çalışmaları sonucunda Cumartesi günü saat 09.00'da Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Kayalar köyü açıklarında bulunmuştur" denildi.

Öte yandan, Ayvacık ilçesinde balık avlamak için açıldığı denizde kaybolan Osman Boran'ı (41) arama-kurtarma çalışmaları üçüncü gününde de devam etti. Aslen Kayserili olan ve İstanbul'da tekstil işiyle uğraştığı öğrenilen Boran'ı arama çalışmalarında ROV cihazıyla su altı taraması yapıldığı bildirildi.


 
Haber Merkezi