Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren geçtiğimiz haftalarda bir paylaşım yaparak, Bayramiç halkının motosiklet kazalarından, yüksek egzoz sesinden rahatsız olduğunu, huzur ortamının bozulduğunu dile getirmiş ve “ Bu kasabada devlet mi yok” diye sormuştu.  Kaymakamlık Toplantı Salonunda bir araya gelen tüm kurumlar konuya ilişkin toplantı yaptı.

Toplantıdan sonra görüş bildiren Göğüsgeren, “Şimdi sıra bizde. Sayın Kaymakamımız gereken adımları atıyor. Biz Bayramiç halkı da kendi evladımız bile olsa gürültü yapan çevreyi rahatsız eden araç sürücülerine sahip çıkmayacağız” dedi.
 
BU KASABADA DEVLET YOK MU?
Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren geçtiğimiz haftalarda bir paylaşım yaparak, Bayramiç’te “Yüzlerce eksozu açık motosiklet kasabada huzur bırakmıyor, sayısız kaza oluyor” diyerek , “"Bütün Bayramiçli yurttaşlarımız gibi kafamızı dinlemek en doğal hakkımız sanırım. Fakat ne mümkün. Yüzlerce egzozu açık motosiklet kasabada huzur bırakmıyor. Düşüyor yaralanıyor ya da Allah korusun ölüyor gençlerimiz. Genç ölümlerin üzüntüsünü biz çekiyoruz. Allah aşkına bu kasabada bunların önlemini almak bu kadar mı zor? Bu kasabada devlet mi yok? Kaymakam mı yok, emniyet mi yok ya da bu çocukların ana babaları mı yok? İş yapacak bir kaymakam gelse sahip çıkacak mı yok? Son dört yılını kaymakamsız geçiren bir divane kasabayız. İşi siyasete dökmek derdinde değilim. Ama beceriksizlik üst noktada" ifadeleri ile isyan etmişti.
 
TÜM KURUMLAR TOPLANDI
Göğüsgeren’in o isyanına karşılık geldi ve Bayramiç Kaymakamı Adem Eser, Bayramiç  İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Salih Albayrak, Trafik Tim Komutanı Ali Çertel, Yazı işleri müdür Vekili Nuran Çetin, İlçe Müftü Vekili Onur Duru, İlçe Tarım Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı müdürü Ömer Özlük, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili
İbrahim Ceylan, Gençlik Spor İlçe müdürü Serdar Akar  Kaymakamlık konferans salonunda bir araya geldi.

Toplantıda, ilçe merkezi ve köylerinde bulunan motosikletlerin (ehliyetsiz, kasksız, plakasız vb.) kullanımı, bu konularda alınacak tedbirler ve uygulanacak cezai müeyyideler, yüksek ses ile müzik dinleyerek sürüş yapmak, çevreyi rahatsız etmek trafik ile ilgili planlama, bilinçlendirme faaliyetleri ve kural ihlali ve hukuki yaptırımlar görüşüldü.

“ŞİMDİ SIRA BİZDE”
Konu ile ilgili görüşünü açıklayan Çanakkale İl Genel Meclisi Üyesi Sadık Göğüsgeren, “Şimdi sıra bizde. Sayın Kaymakamımız gereken adımları atıyor. Biz Bayramiç halkı da kendi evladımız bile olsa gürültü yapan çevreyi rahatsız eden araç sürücülerine sahip çıkmayacağız. Kimse polisin elinden motor almaya, siyasi baskı yapmaya kalkmasın. Devlet kasabamızda bir sorunu çözmek için yola çıkmış. Bizler de sonuna kadar arkasında olmalıyız. Evladıma laf geçiremiyorum diyenler polise laf geçirmek için dayı bulmayı iyi biliyorlar. Temiz, huzurlu ve gürültüsüz bir kasaba için devlet ile el ele” dedi.

Dilek Akşen