Üniversitemizin son altı ay içinde  gerçekleştirdiği birçok faaliyeti yakından takip ediyoruz.

Üniversitemizin son altı ay içinde  gerçekleştirdiği birçok faaliyeti yakından takip ediyoruz. Bilimsel alt yapı için çok güzel çalışmalar yapılmakta. Kuruluş döneminde bizim de çok emeklerimizin geçtiği   Üniversitemizin, özelde Çanakkale  genelde Ülkemiz ve diğer ülke eğitim kurumlarıyla iş birliği yapması bizi sevindirmekte.

Üniversitemiz ilk kurulduğu  dönemde; sadece bir bölümde bulunabilecek, yirmi iki öğretim üyesine sahipti. Şimdi, bin yedi yüz kadar idari ve iki bin yüz akademik personeli ve elli yedi bin kadar öğrencisiyle orta ölçekli bir kasaba kadar büyüklüğe ulaştı.

Bu arada, bilimsel verilerin artırılması ve ülke bilimine katkı için  Üniversitemizin bir  atılım içine girdiğini gözlemliyoruz.

Bu durumdan da mutluluk duymaktayız.

Üniversitemiz, dünya ölçeğinde bazı projelere paydaş olmakta ve farklı ülkelerle de ortak projeleri hayata geçirmektedir...

Bu projelerden birisi de "çevre" üzerine olduğu için ilimizin en üst seviyedeki sivil toplum kuruluşu olan  "Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu" olarak biz de tanıtım toplantısına davet edildik.

Toplantıda, çevre projesi tanıtıldı ve yapılacak çalışmalara katılacak ülkeler de ilgililere aktarıldı. Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkeleriyle ortaklaşa yapılacak bu projeyle bölgesel iş birliği de hayata geçmiş olacak.

Proje yürütücülerinin verdiği bilgilerden sonra, özel koruma alanı içinde olan "Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan" üzerine yapılan çalışmaları, Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir anlattı.

Yarımada'yı geçmişte nasıl koruduysak gelecek için de aynı titizlikle  koruyacaklarını, söyledi...

Daha sonra, proje sahibi Üniversitemiz adına, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da projenin Üniversitemize katkılarını anlattı.

Yine, Üniversite- STK iş birliği konusunu çok önemsediklerini ve gelecekte birçok ortak projeyi sivil toplum kuruluşlarıyla  birlikte yapacaklarını ve bu çalışmalar için ülke dışında da  aynı amaca yönelik faaliyet gösteren üniversitelerle  AB'nin prestijli projelerinde iş birliği yapacaklarını da belirtti.

 Bu projede emeği geçen akademik personele teşekkür etti...

Bir sivil toplum kuruluşu olarak Federasyonumuz ve bağlı derneklerimiz de bu tanıtım çalışmasına davet edilmişti...

Biz de Federasyon adına yapacağımız çalışmalarda Üniversite ile  iş birliği zemini oluşturulması açısından bu toplantıya katıldık ve proje sahibi Akademik personelle güzel bir istişare çalışması yaptık.

Bize, böyle bir çalışma zemini hazırlayan  Rektörümüz Sayın R. Cüneyt Erenoğlu'na , çalışma arkadaşlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Çalışmalarında başarılar dileriz...

Bilgi edinmeniz dileğiyle.