Osmanlı üzerinde paylaşım meselesi.

Savaştan galip çıksak Almanların sömürgesi olacaktık. Silah arkadaşlığı yaptıklarımızın bunu yapması bizi üzüyor. Goltz'a,Usedom'a,Sanders'e Mareşallik rütbesi vermemiz de bizi şimdi rahatsız ediyor. Devlet adamları geleceği görebilmeli. Biz önce iyi devlet adamı yetiştirelim. Sonra iyi üniversitelerimiz olmalı.
Bu mesele için bir üniversitenin çalışmasını gördük mü?Biz önce kendi içimizi düzeltelim. Sonra dışarıyı hallederiz. Ayrıca Ermeniler ,Amerika'da bir üniversite kurdular. Dünyanın her yerinden öğrenci alıp Ermeni iddiaları doğrultusunda yetiştiriyor. Bunlar Amerika'da eğitim aldıkları için de kendi ülkelerinde iyi konuma gelince bu kararları aldırıyorlar. Güney Amerika hemen hemen bitti. Şimdi Avrupa bu kararları alacak. Daha sonra Afrika ve sonra tüm Asya bu kararı alacak. Bizim dış işleri uykuda. Üniversiteler uykuda. Türk Milleti uykuda.
Ey Türk! Ne zaman uyanacaksın!
 
Türk'e soy kırım olunca medeniyet götürüyoruz oluyor. Ermeniler tarafından  kurşuna dizilerek öldürülen, şehit edilen dedemin ağabeyleri, Mehmet ve Yusuf'un kanı ne olacak. Yer yüzünün en şerefli milleti Türklerdir. Bizimle ilgili karar vermeye alışkın oldukları için böyle hareket ediyorlar. Biz böyle bir şey yapmadık .Asıl soy kırıma biz uğradık. Aynı parlamento bizimle de ilgili bir karar alsın isteriz. Bunlar, medeniyet görüntüsü içinde bir sırtlan kümesidir. Daha aslan görmediler. Tarih onlara aslanları da gösterecektir. Bir gün bunların da hesabı görülür. Hesap günü yakındır. Medeniyet doğudan gelmiştir. Biz de bir gün onlara medeniyet götürürüz. O zaman bu çakal sürüsü sığınacak mağara da bulamayacak. Türk'ün ayranını kabartmayın. Bundan siz zararlı çıkarsınız. Türk'e kefen biçenin, ölümü korkunç olur.