Bu grup kurulduktan sonra rahatladım.

Bu grup kurulduktan sonra rahatladım.
Çünkü bundan kırk sene önce, Çanakkale Savaşlarını anlatırken mutlaka Balkan Savaşları'na bağlantı kurmam gerektiği gerçeğini gördüm...
Aradığım kaynaklar pek  yoktu.
Emine Işınsu'nun Azap Toprakları,Yalçın Gürbüz'ün,Balkan Acısı,Ahmet Cevat'ın Balkanlarda Akan Kan ,kitaplarıyla Ömer Seyfettin'in hikayelerinden başka bir şey yoktu.Var olanlarda kamuoyuna pek intikal etmiyordu.
Yine Ülkücü Hareketin önemli dergilerinden olan DEVLET dergisinde, orta sayfalarda bazı makaleler vardı.Ben bu dergiye 10 adet abone oldum ve gelen dergileri köylerde çalışan arkadaşlara gönderdim ki onlarda Balkanlarda neler oluyor öğrensinler diye.
Daha sonra RUPERT FURNEAUX'un( Tuna Nehri Akmam Diyor) Kitabını  okudum.Bu kitabı her Türk Aydını'na tavsiye ederim.
TRT'de seri halinde çok güzel belgeseller yayınlandı.Trakya Üniversitesinden arkadaşlar destek verdiler.Bazı tarihçi arkadaşlar da yardım etti.
Genel  Kurmay Başkanlığı'nın yayınlarına 1978 yılında ulaştım. Çok güzel yayınları var .Fakat, bunlar halka pek ulaşmadı.Aslında Kültür  Bakanlığı bir projeyle bu kitapları basabilmeli... Genel Kurmay Başkanlığı da buna izin vermeli .YÖK bir BALKAN ÜNİVERSİTESİ'Nİ Çanakkale'de kurmalı.Buna, Çanakkale  Belediyesi de destek vermeli.(tabii ki Pilavcı'nın böyle bir derdi yok.)Şunu unutmayın ki( Dününü Bilmeyenlerin,Yarını olmaz.)Barış diye diye, dünü silerseniz ,hazırlıklı olmazsanız,sonunuz Balkanlardaki Türk ve Müslümanlar gibi olur.Balkan Türkiyesi'ni yüz  yıl önce bu yüzden  kaybettik.Şimdi de vatanımız Türkiye'yi kaybedebiliriz.
Şehitlerini ve Atalarını unutan etkili ve yetkili kişileri bu millet  hiçbir zaman
unutmayacaktır.Sizlerden bir sinek pisliği gibi bahsedecek.Ders alsın ve gereken destekleri versin diye bu sözlerim birazda Pilavcı'ya.
Yine Balkan Türkiyesi ile ilgilenen Başta İstanbul  Belediyeleri olmak üzere , tüm belediyelere teşekkür ederim.Bizim Pilavcı, Sur Belediyesi ile kardeş olacağına,  Balkanlardan en az yüz  belediye ile kardeş olsa ne olur? Kıyamet mi kopar!.Çanakkale'de Balkanlardan  göç eden  yüz bin civarında insan var.
Yine Boşnak Kardeşlerimizden Çanakkale'ye , savaşa gelen ve bir daha geri dönmeyen 15700 kişi var.Onlar bu vatan için canlarını verdiler...  Bizse onları yok farz ediyoruz .
Şunu  unutmayın ki 7. Tümen 21.Alay Komutanı Yusuf Ziya Bey İşkodralıydı.Daha binlercesi var sadece bir hatırlatma yapmak istedim.Bilmeyenler için Mezarı Büyük Anafartalar Köyü çıkışındadır.
 20. Alay Komutanı Üsküdarlı Halit Bey'le yan yana yatmaktadır.Çok güzel bir hizmet veriyorsunuz.sizleri tebrik ediyorum.Başarılar diliyorum.selamlar.