Anadolu Türk'ün öz yurdudur...

Anadolu Türk'ün öz yurdudur...
******
Aydın görüşü...
Ne güzel...
*****'
Durali Yılmaz Hocama(Prof. Dr. Durali Yılmaz) çok teşekkür ederim...
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
 
İŞGALCİ KİM?..
Bazı sığınmacıların, Türklerin Anadolu'da işgalci olduklarını söyledikleri dile getirilmektedir. Bu, 18. yüzyıl sonlarında Batılıların uydurduğu bir söylemdir. Onlar, buranın İyonya olduğunu öne sürmüşler, Yahya Kemal bile bunu kabullenmiş ve o sıralar nev-yunanilik gibi bir saçmalık başlamıştır. 1071'de Türklerin Anadoluya geldikleri genel bir kabul görmüş ve bu, bir devlet politikasına dönüşmüştür.
Fazıl Hüsnü Dağlarca, Anadolunun Yunanlılarca işgali üzerine: On bin yıllık evimi yıktılar, demiştir. Göbeklitepe ve benzer kazılar, şairin sezgisini doğrulamış, Anadolu'nun tarih öncesinden beri Türk yurdu olduğu ortaya çıkmıştır.
Dandanakan savaşından sonra bir yurt arayışına giren Türklerin,   doğuda sulak ve bereketli bir ülke olduğunu atalarından duyduklarını söyleyerek, 1000 kadar atlıyı keşfe gönderdikleri biliniyor. Bu durum da gösteriyor ki, Anadoludan tersine bir göç yaşanmış olabilir. Bir diğer kanıt, Karaman Rumlarıdır. Bunlar Hristiyanlaşmışlar ve adları da Rumlaşmış ama dilleri Türkçe olarak kalmış. Biz, bunları Rum diye mübadeleye tabi tuttuk.
Emperyalistler, Çanakkale'yi geçebilselerdi bizi buradan süreceklerdi çünkü bizim Anadolu'da işgaici olduğumuzu bütün dünyaya inandırmışlardı. Bizi bu sürgünden kurtaran Rus ihtilali olmuştur, denebilir. Bunu  farkedenler, Sümerler ve Etiler, Türktür, diyerek, Anadolu'nun bilinen tarihten beri Türk yurdu olduğunu savunmaya çalışmışlardı. Bence böyle bir savunmanın geçerliliği kalmamıştır. Zira Anadolunun bilinen tarihten beri Türk yurdu olduğu kazılarla da ortaya çıkmıştır. Böylece Batılıların uydurmaları da çürümüştür. 1071 Anadolunun işgalden kurtarılması olarak değerlendirilebilir.
Bir diğer konu da, bizim uzak doğululara, Kırgız, Kazak ve diğerlerine benzemediğimiz konusudur. Yunanlılar diyorlar ki: Siz buraya geldiniz, helenlerle evlenerek, ırkınızı güzelleştirdiniz. Bunu saçmalık olarak kabul edebiliriz. Bunun tersi de söz konusu olabilir: Anadolu'dan uzak doğuya giden Türkler de Çinlilerle evlenip değişime uğramışlardır.
Bir de tarihte Hektor'un öcünü alma söylemi vardır. İstanbul'u fetheden Fatih, Hektor'un öcünü aldığını söylerken, Sakarya'da ilk defa Yunan ordusunu geri çekilmeye zorlayan Mustafa Kemal de aynı ifadeyi kullanmıştır. Truva kazılarında yazılı bir metin bulunabilseydi, durum daha da açıklık kazanabilirdi. Bence bu kazıların üstü örtülmeyip tekrar başlansa Anadolu tarihi daha bir açıklık kazanabilir.
Sonuç olarak Anadolu, bizim ezeli ve ebedi yurdumuzdur. Zaman zaman işgale uğrasa da yine bize kucak açmış ve asla bırakmamıştır; biz de bu kutsal toprakları bırakmadık, bırakmayacağız.