Turani özellikler taşıyan Tunguzlar hakkında kısa bilgi.  Bilgi edinmeniz dileğiyle...

Turani özellikler taşıyan Tunguzlar hakkında kısa bilgi.  Bilgi edinmeniz dileğiyle...
Asya'nin Kafkasya-Seyhun ve Ceyhun'dan ötesi yani Kuzey Asya/Sibirya, Orta Asya, Dogu Asya/Uzakdogu kavimleri, Türk, Mogol, Tunguz kavimlerinin halklaridir; Yafesiler/Yafetik (Yaphetik)-Turani Kavimler ve Ural-Altay (Alligunatif-biti§ken-eklemeli diller) dilleri ailesindendirler.
 Evenkler de Tungus kavimlerinden bir boydur ve ba§ka boylari da var (Türkelerin birçok boylari oldugu gibi). Çin, Kore, Japon milletleri Tunguz/Mançu kavimleridirler ancak binlerce yillik tarih süresince Türklerle defalarca kari§mislardir.
Amerika kitasindaki yerliler, Eskimolar de Türk, mogol, Tunguz kavimlerindendirler.Asya'in batisi ise yine Yafesi/Yafetik Türk kavimlerinden olmadir ve bunlar da Kafkasya, Iran, Anadolu, Ortadogu, Kuzey Afrika/Kuzey Karadeniz, Avrupa'ya yayilmi§ olan kollaridir (keltler, Çerkesler, Kolhis/Kolhitler-Laz ve Gürcüler, Etrüskler, Akhalar, Macar ve Finliler, Arnavutlar vs; slavlarin da-eskalibler böyle oldugu söyleniyor).
…..
Uç Beyimiz Nesib İshak' a Cevabımdır..
Nesib, bizim tüm müslüman kardeşlerimizde görmek istediğimiz ruh ,işte bu ruh. Türk zaten mücadele ediyor. Bu uğurda şehit düşüyor. Diğer islam toplulukları da bu gayrete destek vermeli. Türk ,islamın hazır askeridir. Bu hazır asker  birliklerine katılmak da Türklüktür. Bu kutlu dava, gayretullaha zeval gelmesin, içindir. Bence, bu gayretullahın içinde ben müslümanım, diyen herkes olmalı...
Türkiye'den kalbi selamlar... Allah'a emanet olun.
Türklerin Balkanlardaki Uç Beyi Nesib. Gözlerinden öperim.
 
……
Sancak'a
Biz kutlu bir milletin çocuklarıyız.
Uç Beyimiz Nesib İshak'tan mesaj...
"Allah razı olsun Bünyamin Hocam. Sancak'tan selamlar."
 Bizim de ona mesajımız:
 "Siz çok yaşayın,var olun,emi!"
 Sancak'a gönül dolusu selamlar...