Çanakkale 'den düşmanın çekiliş tarihidir...

Çanakkale'den düşmanın  çekiliş tarihidir...
Çok kanlı  geçen ve bir yıl, iki ay, altı gün süren bu savaşlarda, binlerce  Mehmetçik'i  toprağa vermiş olduk...
 Türk'ün ölmediğini bir kez daha göstermiş olduk...
******
Bunları  niçin yazdım?
 Anafartalar bölgesinde şehitlerimiz için yaptığımız bir tane bile şehitliğimiz yok...
Yapmaya da niyetimiz yok!
 Hani seçim dönemi geliyor ya,belki politikacılarımız bunu gündemine alır...
İşte! Anafartalar savaşının kısa anlatımı...
******
25 Nisan 1915 tarihinde başlayan Kara Savaşları'nda,kesin sonuç alma konusunda ,hayal kırıklığı yaşayan İngilizler,6-7 Ağustos tarihinde ,bu defa daha kuzeyden Anafartalar Bölgesi'ndeki  Suvla Koyu'ndan çıkarma yaparak,askerlerimizi arkadan çevirerek  boğaza ulaşmak istediler.  Bu dönemde 4 tümenle  taarruz eden düşman birliklerine karşı,2 tümenle karşılık veren Türk kuvvetleri ,daha sonra yardıma gelen 6 tümenle başarılı bir savunma ve zaman zaman taarruz gerçekleştirmiştir.
 9-10 Ağustos'ta başarılı olamayan düşman ,21 Ağustos tarihinde bir kez daha şansını denemek istedi.
Anafartalar bölgesinden , Kocaçimen-Conk Bayırı bölgesini ele geçirmek için 6 tümenle,dar bir alandan 7.ve12 Tümenlerin savunma hattına hücum ettiler.
Çok üstün muharebe  gücü sayesinde birkaç tepeciği ele geçirdiler.
Ancak, Mustafa  Kemal'in uygun zamanda, bu bölgeyi 9. tümenle takviye etmesiyle düşmanın bu taarruzu da kırıldı. Kaybedilen mevziler tekrar ele geçirildi..Düşman Türk siperlerinden çekilmek zorunda kaldı...
Böylece Mustafa Kemal'in enerjik sevk ve idaresi sayesinde zaferle sonuçlanan 2.Anafartalar muharebesi,Çanakkale Muharebelerinin son muharebesi oldu.
Düşman bir daha büyük bir taarruza cesaret edemedi.
Sonunda 9 Ocak 1916 tarihinde vatan topraklarımızı terk etti.
21 Ağustos 1960 tarihinde yapımı biten  Büyük Şehitler Abidemizin ziyarete açılış günü de olan bu günde , bu topraklarda canlarını veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anmaktayız...
******
İçinden  geçmekte olduğumuz ,bu buhranlı günlerde ,bize vatan savunmasını öğreten şehitlerimizden aldığımız ilhamla, günümüzde de vatanımızın bölünmesi için gayret edenlere dur ,diyeceğimizi bir kez daha hatırlatırım.
******
Bomba Tepe,İsmailoğlu Tepesi, Yusufcuk Tepe, Aslan Tepe,Sivri tepe;Mestan Tepe ve Şehitler Tepesinde , o gün ,o saatlerde(21 Ağustos 1915) canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve Anafartalar Zaferimizi kutluyorum .
İnşallah,104 yıl sonra bu kahramanlara layık şehitlikler yaparız...
9 Ocak 2019 tarihinde, Alan Başkanlığımızın  ,kazandığımız zafer günü olan bugünde ,düzenlemiş olduğu Zafer Günü Törenlerine tüm dostlarımızı ve okurlarımızı bekleriz...( Program,Alan Başkanlığının sitesinde mevcuttur.)
Bilgi edinmeniz  dileğiyle...