Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rumlara bir miktar toprak vermeliyiz, demiş...  

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rumlara bir miktar toprak vermeliyiz, demiş...
 
Benim de aklıma, Neriman Nerimanov'un bir söz geldi
" Ermeniler 1920 yılında, Azerbaycan'dan Nahcıvan, Zengezur, Karabağ'ı istemeleri üzerine, Ali Haydar Karayev' in toplantı halindeki Azerbaycan heyetine 'buraları Ermenilere verelim' demiş... Bunun üzerine Neriman Nerimanov da verdiği cevapta:
----Ali Haydar, Azerbaycan senin gö... mü ki, her önüne gelene veresin!... " olmuş...
 
Şimdi ben de derim ki:
 
"Kıbrıs, Mustafa Akıncı'nın g... müdür ki her önüne gelene Kıbrıs toprağı diye, veriyor..."
 
Bu kadar yeter! ...
Görev Kıbrıslıların.
 
 
Oğlum da yazmış bu konuyu siz de okuyun...
Ben de yorumumu yapayım...
"Kıbrıs, Mustafa Akıncı'nın g... değildir ki her önüne gelene versin..."
Bilgi edinmeniz dileğiyle...
 
Ali Haydar Karayev-Neriman Nerimanov-Mustafa Akıncı
 
Yıl 1920
 
Azerbaycan'dan Osmanlı ordusu çekilmiştir.
Bir yanda Taşnaklar, öbür yanda Bolşevik görünümlü ermeni lobisi, ayakta kalmaya çalışan Azerbaycan Cumjuriyeti'nden, Zengezur, Karabağ ve Nahcıvanı istemektedir.
Ermeni lobisi Azerbaycan diye bir devletin olmadığını Osmanlı'nın çekildiği arazide topraklar oluğunu iddia etmektedir.
 
Azerbaycan komünistleri arasında sol grubu temsil ettiğini (beynelmilelcilerin kendilerine verdiği ad) söyleyen liderlerden Ali Haydar Karayev toprak konusunun önemli olmadığını aslolanın sınıf mücadelesi olduğunu iddia eden ekoldedir.
 
Nerimanov dengeyi tutmaya çalışmakta, bir yanda Ermeni ve Sovyet baskısı ile bir yanda içerideki bu tip söylemlerle baş etmeye çalışmaktadır. Kendisi de samimi bir komünist olması hasebiyle çözüm bulabileceğini düşünmektedir. Lenin'e mektuplar yazarak yardım ister. İyi niyet belirtisi olarak Zengezur Ermenilere verilir. Karabağ meselesi konuşulurken yaşanan tartışmalarda Nerimanov'un Ali Haydar Karayev''e "Ali Haydar, Ali Haydar Karabağ g.t.. değil istediğine veremezsin" dediği rivayet olunur...
 
Sonradında ise:
 
Nahcivan
Ankara Hükümetinin yoğun baskısı ile Azerbaycan'a bağlı bir özerk bölge olarak kalması kabul edilerek kurtarılmıştır.
Karabağ yoğun mücadeleler ile Azerbaycan'da kalmıştır.
Zengezur
Bugün Türk dünyası ile bağımızı kıparttığı gibi, 1990 lı yıllarda Karabağ işgali sırasında İran üzerinden Ermenistana yardım kapısı olmuş, Karabağ işgalinde çok önemli bir amil olmuştur.
 
Nerimanov ve Karayev'e ne mi oldu orası da gayet trajik...
Nerimanov önemli ve nüfuzu bir komünist olduğu için SSCB'de merkezi idareye çekilmiş sonra 1925 yılında aniden öldüğü açıklanmıştır. Cenazesine otopsi yapılmasına izin verilmemiş hadise ört bas edilmiştir.
 
En acıklısı "Karayev" dir...
Türklüğünü unutan Karayev in Türk olduğunu başkaları unutmamış 1937 yılında Stalin tarafından kurşuna dizilerek öldürülmüştür.
 
Velhasıl kelam Mustafa Akıncı gibi tiplerin varlıklarını sürdürebilmeleri bile Şerefli Türk Milletinin alicenablığı ve insan severliğinin ürünüdür.
Tarih Tayfur Sökmen'i Hatay'ı emperyalizmden kurtaran bir kahraman olarak yazmakta, Karayev'i ise gafil veya hain olarak yazmaktadır. Kıbrıs Türk'tür, Kıbrıs meselesi Büyük Türk milletinin meselesidir.
Ders alınması dileği ile...