Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü, Kazdağları’nın doğal güzellikleri olan kayadan çıkan suyun dev şelaleye dönüştüğü Güvercin Şelalesi’nden Ayazma Şelalesi’ne kadar yürüdü. Ekip, dünyada en fazla oksijene sahip dağdalar hem yürüdü hem de doğanın tadını çıkardı.

 

Çanakkale’nin en aktif spor kulüplerinden biri olan Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü 2024 İlkbahar etkinliklerine Bayramiç ilçe sınırları içinde bulunan Kazdağları’nda “Fındıcaktepe-Şelale-Ayazma” doğa yürüyüşü düzenledi. Sabah erken saatlerde kulüp üyeleri otobüsle Bayramiç’e geldi. Burada kahvaltı molası veren ekip, daha sonra otobüsle manzarası ile büyüleyen Güvercin Kayalığı’nın olduğu bölgeye geldi. Burada otobüsten inen ekip, kayanın en ucuna tırmanarak burada manzaranın tadını çıkardı.

SU MAĞARADAN ÇIKIP KAYADAN DÖKÜLÜYOR

Ekip daha sonra buradan yürüyerek Güvercin Şelalesi’ne yürüdü. Patika yoldan zor parkurdan yürüyen ekip şelalenin olduğu yere ulaştı. Burası yapısı ile ile diğer şelalerden ayrılıyor. Dağın tepesinde bulunan büyük kayanın içinde büyük bir mağara bulunuyor. Dar bir kapısı olan mağaranın içine girildiğinde suyun kaynağı ve mağara içinde gidişi görülüyor. Mağaranın içindeki görüntü insanı büyülüyor adeta. Su mağaranın içinden geçerek kayayı iki noktadan delerek vadiye akıyor. Kayadan çıkan suyun aşağıya akması ile oluşan elale ise bambaşka bir manzara oluşturuyor.

AYAMZADAKİ ŞELALE SUYU ÇOK ARTMIŞ

Burada bir süre vakit geçiren ekip daha sonra geri dönüşe geçerek orman içinde Ayazma Mesire Alanı’na yürüdü. Yaklaşık 10 km yol yürüyerek orman içinde patika yollardan Ayazma şelalesinin çıkış noktasına ulaştı. Burada da Güvercin şelalesinden gelen su yine birçok kaya içinden çıkan suyla karışıp aşağıya iniyor. Bu iki suyun birleşmesi ile büyük bir şelale akıyor. Bu mevsimde suyun çok fazla gelmesi nedeniyle şelale de çok daha büyük akıyor.

Burada yemek molası veren ekip, güzel vakit geçirdikten sonra tekrar otobüse binerek Çanakkale’ye döndü.

 

Mehmet Güler