Nisan ayının ortalarını da geçtik ve havalar birden ısındı. Birkaç gündür hava sıcaklığı ciddi derecede arttı. Sıcaklık karşısında vatandaşlar da ince giyinmeye başladı ve kışlıkları kaldırdı. Fakat uzmanlar Cumartesi gününe dikkat çekiyor.

Hava sıcaklığının iyice arttığı Çanakkale’de bugün ılıman bir gün geçirecek. Hava sıcaklığı 24 derece olacak. Perşembe günü güneş yüzünü gösterecek ve hava sıcaklığı 21 dereceye kadar düşecek. Cuma günü yağışlı bir hava bekleniyor, ancak sıcaklık yine 21 derece olacak.

Cumartesi - Soğuk ve Yağmurlu, 15 Derece:

Haftanın dikkat çeken günü Cumartesi. Hem hava sıcaklığının 15 dereceye kadar düşmesi bekleniyor, hem de şiddetli yağmur öngörülüyor. Uzmanlar, halkı olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Pazar günü hava durumu tekrar güneşli olacak ve sıcaklık 20 dereceye yükselecek. Uzmanlar, özellikle Cumartesi gününe dikkat çekiyor. Bu gün, ani sıcaklık düşüşleri ve şiddetli yağışlarla dikkat çekebilir. Halkın dışarı çıkarken hazırlıklı olması ve gerekli önlemleri alması önemle tavsiye ediliyor.

 

Sedat Uz