31 Mart yerel seçim çalışmaları hızlanırken, Çanakkale Belediyesi için CHP ve İYİ Parti adaylarını açıkladı. Şimdi gözler AK Parti’ye çevrildi. AK Parti’ye sadece iki aday adayı başvurusu yapılmıştı. AK Parti genel merkezinin aday adayları veya başka isimi de gösterebileceği biliniyor. Çanakkale Belediyesi için ismi geçenlerden biri de eski vekil İskenderoğlu. Uzun zamandır ismi belediye başkanlığı için geçen İskenderoğlu’nun nasıl hareket edeceği de merak ediliyordu.

Siyaset kulislerinde de İskenderoğlu’nun özellikle Çanakkale Belediye Başkan adaylığını istediği ve bunun için de Ankara’da uzun zamandır girişimlerde bulunduğu konuşuluyor. Seçim takvimi daralırken, AK Parti’nin şimdiye kadar adayını açıklamaması da dikkat çekiyor.

İsmi geçen İskenderoğlu, Biga ilçesinde bir toplantıya katılarak burada konuşma yaptığı ifade edildi. Burada toplanan partililere kendisinin Çanakkale Belediye Başkan adayı olmadığını belirten İskenderoğlu, önümüzdeki genel seçimde tekrar milletvekili adayı olacağını söylediği belirtildi.

ADAY DEĞİLİM, MERKEZİN VERDİĞİ HER GÖREVİ YAPARIM

Buradaki konuşmasının devamında da İskenderoğlu, kendisinin hiçbir göreve talip olmadığı, partisini verdiği görevleri yapmaya hazır olduğunu da aktarıldı. Şuanda AK Parti genel merkezinde de görevi olduğunu hatırlatan İskenderoğlu, partisinin belediye başkan adayı, sandık görevi ve benzeri ne görev olursa olsun iletilmesi durumunda tüm görevleri yapacağını özelikle vurguladığı öğrenildi.

 

Sedat Uz