Çanakkale’de dün sabah başlayan yağmur her tarafı göle çevirdi. Çanakkale kordon ve iskele adeta denizle birleşti, Kepez deresi taştı teknelere zarar verdi. Birçok cadde ve sokak suyla dolunca trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar işlerine zor şartlar altında gitti. Köylerde de su baskınları yaşandı. Bu kadar olumsuzluk içinde sevindiren durum ise kuruyan barajların bu yağışla bir nefes alması oldu.

 

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan ilk belirlemelere göre il merkezinde metrekareye 66, Eceabat'ta 59, Gökçeada'da 27 ve Lapseki'de ise 20 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kepez beldesinde Kepez Deresi taştı. Derede bağlı teknelerin bazıları su alarak zarar gördü. Balıkçılar, dereye giderek teknelerini kontrol etti. Kepez Belediyesi ekipleri bölgede iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

Çanakkale’de en çok dikkat çeken su birikimi ise GESTAŞ iskelesi civarında ve kordon kısmında yaşandı. Buralar tamamen suyla doldu. Vatandaşlar işyerlerine su girmemesi için büyük çaba harcadı. Buralar su ile dolunca kordon adeta denizle birleşti.

 

Bünyamin Nami Tonka