CHP Çanakkale eski milletvekili Muharrem Erkek, genel seçimlerden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarındaydı. Seçimden sonra saf değiştirip değişimci grubu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte hareket etti. Değişim grubu bir süre sonra zayıfladığının konuşulduğu dönemde  Kılıçdaroğlu’yu 3 sefer ziyaret ederek fotoğrafları paylaştı. Bir süre sesiz kalan Erkek, CHP Genel Başkanlığı’nı Özgür Özel kazanınca ilk iş olarak bu sefer onunla poz verdi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise başından sonuna kadar Özgür Özel’in yanında yer alarak parti meclisine girdi.

Bu aralar ismi Çanakkale Belediye Başkan adaylığı için geçen CHP Çanakkale eski milletvekili Erkek’in ilgiç bir  siyasi geçmişi bulunuyor. Erkek’i ilk olarak siyasete kazandıran ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oldu. Gökhan, önce belediye meclisine girmesini sağladı daha sonra seçimlerde temayül yoklamasında kendisine tam destek verdi ve CHP’nin Çanakkale’deki birinci sıra milletvekili oldu.

Bir süre sonra Erkek, CHP genel merkezde yükseldi ve son genel seçime kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcısı oldu. Hatta geçen genel seçimlerde Kılıçdaroğlu, Erkek’i bakan olarak görmek istediğini belirterek milletvekili adayı olmasını istemedi. Kılıçdaroğlu, Çanakkale’deki mitingde Erkek’in elini havaya kaldırarak “bakan” olarak tanıttı.

SEÇİMDEN SONRA SAF DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimini Kılıçdaroğlu kazanmayınca, Erkek’de boşta kaldı. Bir süre sonra CHP’de Kılıçdaroğlu’na karşı bir grup bir araya geldi. Başını İmamoğlu ve Özel’in çektiği grubun içinde Erkek’in de olduğu sızdırılan online görüşmesi videosunda ortaya çıktı. Erkek bunun için sonradan bir açıklama yapmadı.

TEKRAR KILIÇDAROĞLU’YA YANAŞTI 3 SEFER ZİYARET ETTİ

Bir süre sonra değişim grubunun zayıfladığı yönünde haberler çıkmaya başladı. Bunun üzerine bu sefer Erkek’in Kılıçdaroğlu’yu ziyaret ederek fotoğraf paylaşması şoke etkisi yarattı. Kılıçdaroğlu’yu devirmek isteyen ve grubunun içinde bulunan eski vekil Erkek, Çanakkale Belediye Başkan adayı olmak için bir andan strateji değişikliğine gitti. Yıllardır yardımcılığını yaptığı Kılıçdaroğlu’yu genel seçimlerden sonra ilk ziyaret eden o oldu.  Devamında Erkek, Ankara’ya giderek 2 sefer daha Kılıçdaroğlu’yu ziyaret etti. Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ile beraber HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu bir kez daha ziyaret etti.

ÖZGÜR ÖZEL İLE PAYLAŞIM YAPTI

Sık sık Kılıçdaroğlu’yu ziyaret eden Erkek, kongre sürecinde hep sesiz kaldı. CHP kongresinde Özgür Özel, genel başkan olarak seçilince Erkek, bu sefer Özel ile birlikte bir otomobilde seyahat ederkenki fotoğrafını “Yolumuz açık olsun!” notu ile paylaştı. Erkek’in genel seçimden sonra CHP’de gücü eline alanın yanında yer alması dikkat çekti.

ÖZGÜR CEYLAN DİK DURDU

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise safını değiştirmedi. Kılıçdaroğlu’nun genel seçimi kaybetmesinin ardından Özgür Ceylan, değişimden yana tavır aldı. Kongreden önce de Özgür Özel’in yanında yer alan az sayıdaki milletvekilinden biri oldu. Kongreden sonra da Çanakkale’den parti meclisine giren tek isim oldu.

 

SERDAR SOYDAN, KILIÇDAROĞLU’NDAN YANA TAVIR ALDI

Uzun zamandır Erkek’in ekibinden yer alan CHP Çanakkale eski milletvekili Serdar Soydan’ında kurultayda Kılıçdaroğlu’yu destekleyeceği yönünde imza attığı ortaya çıkmıştı. Kongrede Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesi ile beraber Soydan da kaybetmiş oldu.

CHP genel başkanı değişti, bu değişikliğin Çanakkale Belediye başkan adaylığını nasıl etkileyeceği zaman gösterecek.

 

 

Mehmet Güler