Merkeze bağlı Damyeri köyü yakınlarında 22 Ağustos’ta yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve diğer kurumların araçlarıyla müdahale etti. Müdahaleler yetersiz kalınca yangın Atikhisar Barajı’nı da aşarak radar tepesine doğru ilerledi. Alevlere 8 uçak, 28 helikopter, 240 arazöz, 77 su tankeri, 445 araç ve iş makinesi ile 3 bin 100 personel ile müdahale etti. Tüm çabalara rağmen yangın önüne geleni yakıp yıkarak ilerledi.

11 KÖY ETKİLENDİ
Yangın nedeniyle ilk etapta 9 köyün boşaltılmasının ardından 2 köy daha tedbiren boşaltı. Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken bazıları ise yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Üç gün süren yangında, 2 bin 650 hektarlık ormanlık alan olmak üzere 4 bin 80 hektarın etkilendi.

AV YASAĞI GELDİ
Yangından yaban hayvanlarının alanları da yandı. Birçok hayvan yer değiştirdi ve bazıları da yangında telef oldu. Bu sorun nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çanakkale’de kara av yasağı getirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabında yasakla ilgili şu paylaşımı yaptı; “Çanakkale ve Bilecik’te meydana gelen orman yangınlarından etkilenen yaban hayvanlarının yaşam alanlarında tedbir alma ihtiyacı hasıl olmuştur.
2023-2024 Av Dönemi’nde bu illerimizdeki orman yangınlarından etkilenen avlaklarda kara avcılığı, bugün itibarıyla durdurulmuştur.”
 
Tuba Demirtaş