Göreve başlar başlamaz, yaya olarak şehir gezen Müdür Arıcı, bu kentte, suçlulara, mafyaya, torbacılara ve bunun gibi kentin huzurunu bozacak kişi veya kişilere asla izin vermeyeceğinin mesajını verdi.
 
Son yıllarda Çanakkale’ye atanan emniyet müdürleri, pek müdürlük binasından çıkmıyordu. Bırakın vatandaşları, gazeteciler bile görse tanımazdı. Kentin içinde gezmeyen, olayların olduğu yere gitmeyen bir politika izliyorlardı. Bu yüzden kimse tanımazdı emniyet müdürlerini.
Geçtiğimiz günlerde çıkan emniyet müdürleri kararnamesi ile Çanakkale’ye atanan Müdür Arıcı, daha Çanakkale’ye gelmeden çok farklı bir portre çizmişti. Göreve başladığı sırada kendisiniz ziyaret edecek olanlar ve “hoş geldin” çiçeği göndereceklerden bir ricada bulunarak çiçek getirme ve gönderme yerine şehit ve gazi yakınlarına veya depremzedelere bağışta bulunmasını istemişti. Çanakkale Emniyet Müdürü Arıcı’nın bu hareketi de takdir toplamıştı.
KENTİ YAYA GEZEREK TANIYOR
Göreve başladıktan sonra da halkın ve kentin yararına olacak yönde çalışma yapacağının sinyallerini verdi. Alınan bilgiye göre; Arıcı, göreve başladıktan sonra sık sık makamından çıkarak kenti yaya geziyor. Kendisini tanıtmadan esnaflara uğruyor, vatandaşlarla sohbet ediyor. Kentin her yerini gezerek tanıyan Müdür Arıcı, bu kentte yasadışı olaylara asla izin vermeyeceğinin sinyallerini veriyor. Mafyaya, rüşvete, uyuşturucu madde ticaretine ve kentin huzurunu bozacak benzeri hiçbir olaya, kişi ve kişilere izin vermeyeceği belirterek, bu kent özgür bir kent, hiç kimsenin kimsenin özgürlük alanına girmeyeceğini ifade ettiği alınan bilgiler arasında. Aynı şekilde yollarda trafik kurallarına uymayan, yüksek sesle müzik çalan, yüksek egzoz sesi çıkartanlara da gerekli cezanın yazılacağı aktarıldı. Çanakkale’de son zamanlarda hızla artan bu sorunların çözülmesi durumunda kent daha da yaşanabilecek duruma gelecek.
Mehmet Güler