Hastalık nedeniyle Çanakkale genelinde sınıfların yarı yarıya azaldığı gelen bilgiler arasında. Bazı sınıfların büyük bölümünün de boş kaldığı belirtiliyor.
 
Pandemiden sonra güzel geçen bir yaz ayının sonunda soğuklar aniden bastırdı. Soğukların gelmesi ile beraber grip hastalıkları da başladı. Pandemi döneminde vatandaşlar maske takması ve kendine dikkat etmesi ile grip salgınları yok denecek kadar azalmıştı. Pandemi kurallarının kaldırılması ile beraber girip adı verilen hastalıklar da geri döndü.
Geçen ay başlayan ve artarak devam eden öksürük, yüksek ateş, boğaz ağrısı gibi şikâyetler çocukları yatağa düşürüyor. Öğretmenler, öğrencilerin daha çok üst solunum yolu enfeksiyonlarından ve ateşten şikayetçi olduğunu belirtiyor. Bazı çocukların rapor almasına rağmen okula geri geldiği de ifade ediliyor.

ÖĞRENCİLERİN YARISI YOK!
 Eğitim sendikalarından alınan biligiye göre; özellikle ilkokullar olmak üzere okullarda yoğun bir şekilde bazı rahatsızlıklardan kaynaklı sınıfların yarıya yakının devamsızlık yaşandığı belirtildi. Bu mevsim geçmişinden kaynaklı olabileceği gibi özellikle okulların sağlık koşullarına uygun temizliğinin yapılmaması, yeterli ısınmaması, aşırı pahalılıktan kaynaklı öğrencilerin gerekli besini alamaması, sağlıklı beslenememesi gibi nedenlerden kaynaklı olarak ortaya çıktığı ifade edildi.

ACİLLERDE 2 KAT YOĞUNLUK VAR
Öte yandan, salgın ile beraber hastanelerin acil servislerinde de artış yaşandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi’nin acil servisi ve Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin acil servisine son haftalarda yoğun bir başvuru bulunuyor. Çoğu grip nedeniyle yapılan başvuruların 2 katına çıktığı belirtiliyor. Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre artış sonrasında acil servis kısmına ek doktor görevlendirmesi yapıldığı belirtildi.

Turgut Engin