Çanakkale’de balıkçılar rüzgarlı havadan muzdaripler. Esnaf,  gidişat bu şekilde devam ederse fiyatların daha da artacağını dile getirdi.

İSTAVRİT 100 TL
Dün,  mezgit ve sarpa  50 TL,  eşkina 150 TL,  istavrit 100 TL’den satıldı.
Balıkçı  Serdar Özçalık ‘’Malum hava şartları yüksek ve daha da yükselecek bu akşam hava kalıyor, yağmurdan sonra yarın balık biraz bol olabilir. Böylelikle fiyatlar biraz düşebilir. Ki bence bundan sonrada düşer çünkü havalar iyi olacak. Bugünlük böyle yarının daha iyi olabileceğini düşünüyorum”
 ‘Bugün hava sert olduğu için sardalya yoktu. Eğer havalar düzelir ve gelirse fiyatlar biraz yüksek olabilir çünkü iki üç gün sonrasında çıkacağı için fiyatlar yüksek olabilir. Ama yine bolluğa bağlı, bol olursa fiyatlar düşük olur. Ortalama bir rakam vermem gerekirse  40-50 fiyatları arasında olur, kilo bakımından” dedi.

“SABAH BİR KASAYA 900-1000 TL PARA VERDİK”
Esnaf bu olumsuz hava şartları düzelirse balık miktarının artacağını ve buna bağlı olarak fiyatların düşeceğini öngörüyor.
Bir taraftan da kendi adlarına zor durumda olan esnaf ‘‘Sabah bir kasaya 900-1000 tl para verdik. Hava esiyor denize çıkamıyorlar, böylece az geliyorlar. Bu da fiyatı yükseltiyor. Sardalya çıkmadı mesela bugün. Havalar sakinledi mi balıklar çıkıyor. Biz de şaşkınız böyle giderse ne olacak bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Mine Yel