Kiraz ve şeftalinin 15-25 TL arasında satıldığı tezgâhlarda yazın en çok tercih edilen meyvesi karpuzun kilosu bu hafta da 5 TL’den satıldı. Sadece elma ve ayva kilosu 5 TL etiketi ile tezgâhlarda yerini aldı.  Enflasyon ile birlikte Pazar tezgâhlarında 10 TL’nin altında etiket bulmak hayli güçleşti. Fiyatlar vatandaşın enflasyonla mücadelede canını yakarken üretici pazarcılar da mazot, gübre, ilaçlama, hasat gibi maliyetlerin altından kalkamadıklarını dile getirdi.

Bu hafta Cuma pazarında yazlık sebzelerin fiyatları normal seyrinde olurken meyve fiyatları cep yaktı.
Limon 15,  3 adet enginar 10, 4 mısır 20, yerli biber 15,   yerli acı biber 25,  dolmalık biber 15,   salatalık 8,  taze fasulye 20, patlıcan 12,  patates 10 soğan 7,5 TL etiketi ile tezgâhlarda yer aldı.
Yaz meyvelerinin ise fiyatları cep yaktı. Kavun 10,  elma ve ayva 5, karpuz 5,  domates 12,  şeftali 15 kabak 5,   kiraz 20,  vişne 25 TL’den satıldı.

VATANDAŞ DERTLİ ÜRETİCİ DERTLİ
Fiyatlar vatandaşın enflasyonla mücadelede canını yakarken üretici pazarcılar da mazot, gübre, ilaçlama, hasat gibi maliyetlerin altından kalkamadıklarını,  bu fiyatlarla bile zarara uğradıklarını dile getirdi.

Dilek Akşen