Tüm Emekli Sen Sendika Şube Başkanı Emin Ergun örgütlenerek Emekliler Sendikası Statü Yasası’nın meclisten çıkmasını ve toplu sözleşme ile masaya oturmayı beklediklerini dile getirdi.
 
Tüm Emekliler Sendikası Çanakkale Şubesi İskele Meydanı’nda bir araya gelerek enflasyon karşısında eriyen maaşlar ile geçinemediklerini dile getirerek acil taleplerini sıraladı. Tüm Emekli Sen Sendika Şube Başkanı Emin Ergun
 
Acil taleplerini sıralayan emekliler; “Asgari ücret, güncel açlık ve yoksulluk sınırına göre artırılsın. En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi,  güncellenmiş asgari ücretle eşitlensin. Tüm emekli maaşlarına gerçekleşmiş enflasyon oranına göre seyyanen zam yapılsın. Emekli sendikaları statü yasası ile EYT yasası TBMM tatile girmeden çıkarılsın” dedi.

İnsanca yaşamak istediklerini dile getiren emekliler adına konuşmasına devam eden Ergun; “Buna hakkımız da var. Yoksulluk ve açlıkta yaşamamız kader değil, iktidarın izlediği, emekli ve emekçi karşıtı politikadır. İktidar yıllardır bizi görmezden geliyor, sorunlarımızı çözmüyor, daha da ağırlaştırıyor. Yapılacak ilk seçimde emekliler bunun gereğini yapacaklardır. Diğer yandan, emekliler, yeterli örgütlülüğe sahip değiller. Dağınıklar. Milyonlarca oldukları halde, örgütlü olmadıkları için, bir güç olarak,  hak mücadelesi yapmakta yetersiz kalıyorlar. Bu yüzden sendikamız 2021 Tüm Emekli Sen,  emeklilerin örgütlenmesini ve emeklilerin birliğinin sağlanması için çaba gösteriyor. Bütün emeklileri de,  sendikamıza üye olmaya, destek vermeye, gücümüze güç katmaya çağırıyoruz.  Çünkü yok tek başına kurtuluş, ya hep beraber ya hiç birimiz.  İktidar emeklilerin örgütlenmesini, haklarını savunmasını istemiyor. Kurduğumuz emekli sendikalarını, sanki kendileri Anayasaya uyuyorlarmış gibi, Anayasa gerekçesiyle kapatıyor. Ancak biz yılmayacağız. Kapatsalar da yenisini kuracağız. 2021 Tüm EMEKLİ SEN, bu alanda kurduğumuz üçüncü sendikadır. Yılmayacağız. Amacımız emeklileri örgütleyerek, iktidarın yüzdelik komik zamlarına boyun eğmek değil, İktidarla toplu sözleşme  pazarlığı ile, haklarımızı  almaktır. Bunun yolu da, Meclisten,  emekliler statü yasasının çıkarılmasını sağlamaktır. Emekliler olarak,  sendikamızda örgütlenirsek, birliğimizi sağlarsak ve güç olarak ortaya çıkarsak, hiçbir iktidar bizi görmezden gelemez. Zaten şu anda, İktidar ve ortaklarının dışındaki, meclis içi ve dışındaki partilerle, emekli statü yasası görüşülüyor ve anlaşılıyor” dedi.
 
Muzaffer Cirtel