Basın açıklamasının da yapıldığı toplantıda konuşan Öz,"Her konuşmamda ifade ettim, seçimden önce söyledim, adliyeden çıktıktan sonra da söyledim. 2019'da, seçildikten sonra, bu zamana kadar, 3 yıl boyunca Çan halkının güvenini asla boşa çıkarmadım. Üstüne basa basa söylüyorum. Hemen seçildikten sonra, 'Aldığımız oyları haram etmeyeceğim' dedim, haram etmedim" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partililer, Çan ilçesindeki Menderes Parkı'nda bir araya gelerek geçtiğimiz gün görevden uzaklaştırılan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz için desteklerini gösterdi.
Buradaki basın açıklamasına CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

“DAHA BÜLENT ÖZ HAKKINDA İDDİANAME BİLE YOK”
İçişleri'nin kararına tepki gösteren Muharrem Erkek, yaptığı açıklamada, "Çan halkının, Çan seçmeninin iradesine büyük saygısızlık yaptılar. Daha Bülent Öz hakkında iddianame bile yok. Seçimle gelen seçimle gider. Anayasamız ne diyor? Suçluluğu mahkeme kararıyla saptanıncaya kadar kimse suçlu sayılamaz. Kelime kelime aynen böyle yazıyor. Ortada daha iddianame yok. Daha müfettiş raporu yok. Ayıptır, günahtır. Seçilmiş bir belediye başkanı, bir yargı kararı olmadan görevden uzaklaştırılamaz. Yargılanır, hüküm giyer başımızın üstüne" dedi.

“ÇAN HALKININ GÜVENİNİ ASLA BOŞA ÇIKARMADIM”
Bülent Öz ise "Sadece şunu söylemek istiyorum. Her konuşmamda ifade ettim, seçimden önce söyledim, adliyeden çıktıktan sonra da söyledim. 2019'da, seçildikten sonra, bu zamana kadar, 3 yıl boyunca Çan halkının güvenini asla boşa çıkarmadım. Üstüne basa basa söylüyorum. Hemen seçildikten sonra, 'Aldığımız oyları haram etmeyeceğim' dedim, haram etmedim" diye konuştu

Nazif Cemhan Şen