Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar; 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatilin öğrenciler için olduğu kadar Milli Eğitim Müdürlüğü için de fırsat olduğunu ifade etti ve okullarda eksikliklerin giderilmesinin önemli olduğunu düşündüklerini vurguladı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatili için son ders zili çaldı. 18 milyon öğrenci 9 gün sürecek tatille yoğun bir sınav süreci sonrası nefes alacak.
İkinci döneme ait ara tatil 11 – 15 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.Resmiyette beş gün olan ara tatil hafta sonundan başlayacağı için öğrenciler, 9 – 17 Nisan arasında 9 günlük bir tatil yapacak.

“MEB TATİLİ FIRSATA ÇEVİRMELİ”
“Öğrencilerimizin bir haftalık tatilde dinlenmeleri, eğlenmeleri, arkadaşları ile beraber açık havada parkta, bahçede oyun oynamaları aileleriyle birlikte zaman geçirmeleri zihinsel ve duygusal yönden rahatlamalarını sağlayacaktır”  ifadeleri ile tatili değerlendiren Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar bu süreçte “Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 1 haftalık tatili fırsata dönüştürmesini, kısmen de olsa okulların tadilat, tamirat ve temizlik işlerini tamamlamasının, okullarımızın eğitim öğretime hazır hale getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

“MÜMKÜN OLDUĞU KADAR TEKNOLOJİDEN UZAK DURSUNLAR”
Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkan Yasin Hacımusalar;  yaptığı değerlendirmede; “Bugünden itibaren ülkemizde 18 milyon öğrenci 1 milyon 100 bin  öğretmen, ilimizde ise resmi ve özel okullar dahil 80 bin öğrencimiz 6600 öğretmenimiz 1 haftalık ara tatil ile giriyorlar. Öğrencilerimizin bir haftalık tatilde dinlenmeleri, eğlenmeleri, arkadaşları ile beraber açık havada parkta, bahçede oyun oynamaları aileleriyle birlikte zaman geçirmeleri zihinsel ve duygusal yönden rahatlamalarını sağlayacaktır. Ayrıca mümkün olduğu kadar teknolojiden uzak durmaları, uyku, beslenmelerine dikkat etmeleri, sanat ve spora zaman ayırmaları ilgi ve yeteneklerinin gelişmesini arttıracaktır. Öğretmenlerimiz ise ÖBA platformu üzerinden uzaktan eğitim olarak seminerlerini gerçekleştirecektir. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin iyi bir tatil geçirmelerini diliyoruz” ifadelerine de yer verdi.
Arzu Baladur