Tamamı Çanakkalelilerin malı olan GESTAŞ firmasında sorunlar bitmiyor. Çok eski bir gemiyi bir süre önce satın alındıktan sonra uzun süre baştan sona onarılmasının ardından “Yeni değil yepyeni” sloganı ile hizmete sokulan “Bayramiç” isimli gemi Bozcaada’da arıza yaptı. İlçe halkı ve vatandaşlar gemiden atlayarak kurtulurken, araçlar uzun süre feribotta bekledi.
 
GESTAŞ, yıllarca Gelibolu-Çardak hattında Gelibolu Çardak Feribotları (GEL-ÇAR) firması altında Karasungur ismi ile kiralık olarak çalışan eski bir gemiyi satın aldı. Geçen yıl Temmuz ayında satın alınan gemi, daha sonra onarılmak üzere tersaneye bırakıldı. 8 ay gibi üzün bir süre tersanede baştan sona büyük paralarla onarılan gemiye “Bayramiç” ismi verildi.  GESTAŞ, 23 Ağustos’ta Bayramiç feribotuna ilişkin sosyal medya hesabından, “Yeni değil yepyeni... Tersane süreci tamamlanan Bayramiç gemimiz, baştan aşağı yenilendi ve yeniden hizmet vermeye başladı.  O eski halinden ise eser kalmadı...” şeklinde paylaşım yapmıştı.

VATANDAŞLAR ATLAYARAK KURTULDU
Bu paylaşımdan sonra Bayramiç gemisi, Geyikli- Bozcaada hattında hizmet veremeye başladı. GESTAŞ’ın yeni feribotu ‘Bayramiç’in saat 16.00 seferinde Bozcaada’dan Geyikli’ye hareket etti.  Hareketten kısa süre sonra feribotun kapağı arızalandı. Bir süre Geyikli iskelesine yanaşamayan Bayramiç feribotunda yolcular feribotun kapağı açılmayınca feribottan atlayarak iskeleye çıktı. Güvenlik önlemleri de alınmayınca vatandaşlar büyük tehlike atlattı. Çocuklar ve kadınların indirilmesi sırasında düşme tehlikeleri de atlatıldığı belirtildi.
Yolcuların ardından ise feribotun kapağı yaklaşık yarım saat sonra tamir edilerek düzeldi. Feribottaki araçlar da yarım saat sonra feribottan inebildi.
Duruma tepki gösteren yolcular, şikayetlerini sosyal medya sayfasında sıraladılar.

Arzu Baladur