Bir daha kapanmamak için Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını yaptırmayan müşterilerin iş yerlerine almayacaklarını açıkladı. Kararın Türkiye'deki 130 bin esnaf için geçerli olduğunu belirten Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu, "Kahvehane ve kıraathane işletmecisi esnafımızın tekrar kapanmayı kaldıracak gücü kalmamıştır" dedi.
 
 
Kurban Bayramı ile başlayan tatil sürecinden sonra ülke genelinde vaka sayılarında hızla artış yaşandı. Her hafta katlanarak artan vakalar nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir süre sonra vakalar nedeniyle kapanmanın başlayacağı yönünde görüşler ortaya atıldı.
 
İşyerlerinde kapanmanın yaşanmaması için birçok alandaki işletmeler şimdiden önlem almaya başladı. Bazı lokantalarda başlatılan zorunlu aşı uygulaması genele yayıldı. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını yaptırmayan müşterilerin iş yerlerine almayacaklarını açıkladı.
Çanakkale ile ilgili durum ise Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası’ndan geldi.
 
 Başkanı Selahattin İş, yeni bir kapanmayı göze alamayacaklarını ve genelgenin odaya da geldiğini dile getirdi. Başkan İş, "Genelge elimize ulaştı, detayları önümüzdeki günlerde belli olacak, denetleme için iki doz olanlara kart verileceği söyleniyor. Tek çaremiz aşı, başka kurtuluşumuz yok. Esnafın kredi çeke çeke hali kalmadı. Satılacak ne ev ne altın kaldı. Biz bir kapanmayı daha kaldıramayız. Lütfen herkes aşısını olsun. Genelge ile ilgili detaylar belli olunca açıklama yapacağım ama lütfen herkes aşısını olsun, kahvehaneye, kafeye öyle gelsin. Esnafa çok yardım yapıldı, yardım yapan devle, , hükümet, belediye, valilik herkese çok teşekkür ederiz ama bizi artık yardım da kurtarmaz, kepenk indirmek istemiyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Dilek Akşen