Türkiye'de 28 Temmuz'dan bu yana 38 ilde çıkan yangınların başladığı ilk andan itibaren yardım elini uzatan Çanakkale güç birliği yaptı. Üreticilerden, belediyelere,  Orman Bölge Müdürlüğü’nden sivil toplum kuruluşlarına ve muhtarlıklara kadar herkes taşın altına elini koydu, yangın bölgelerine yardım ulaştırdı.
 
 Yardımlar konusunda en duyarlı illerden biri olan Çanakkale, Akdeniz bölgesinde yaşanan yangın felaket bölgesine de ilk günden itibaren yardım elini uzattı. Birçok kurum, kuruluş ve sivil vatandaş gibi Bigalı üreticiler’de yurttaşlık bilincinin en güzel örneğini göstererek, Manavgatlı üreticilere yardım eli uzattı. Biga, Tokatkırı, Hacıhüseyin Yaylası ve Kocagür Köy Muhtarları el birliği yaparak köylülerden topladıkları arpa ezmesi ve buğdayları Manavgatlı köylülere gönderdi.

Kaymakam Mustafa Can'ın bilgisi dâhilinde köylülerden toplanan arpa ezmesi ve buğdaylar, Antalya İli Manavgat İlçesinde yangın afetinden etkilenen üreticilere dağıtılmak üzere Biga Ticaret Borsasının nakliye yardımı ile Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Antbirlik Depolarına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.
 
MÜSİAD “HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ” DEDİ
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şube Başkanı Şerif Mutlu, orman yangınları ile açıklamalarda bulunarak, yangınların bir an önce son bulması adına milletçe kenetlenilen bu günlerde, MÜSİAD olarak her türlü desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini ifade etti.

ÇANAKKALELİ ORMAN EKİPLERİ MANAVGAT'TA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
 
2'si orman işçisi 5 vatandaşın hayatını, yüzlerce hayvanın canını kaybettiği Manavgat yangınına Çanakkale Yenice, Biga, Çan ve Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin oluşturduğu tim çalışmalara devam ediyor.
 
BAYRAMİÇ BELEDİYESİ ANTALYALI ÇİFTÇİYE DESTEK OLUYOR
 
Bayramiç Çiftçisi, “Kardeş şehrimiz Antalya çiftçisinin yanındayız” dedi ve yangında her şeylerini kaybeden üretici ve çiftçilere canlı hayvan, yem, barınak malzemesi vs. her türlü destek için hazır olduklarını dile getirdi.
 
KABATEPE ORMAN KAMPININ 5 GÜNLÜK GELİRİ YANGINDA ZARAR GÖREN BELEDİYELERE BAĞIŞLANDI
 
Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Kabatepe Orman Kampının 5 günlük gelirini yangında zarar gören belediyeler bağışlama kararını açıkladı. Başkan Zileli sosyal medya hesabındaki paylaşımda şu ifadeleri kullandı;  “Ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle büyük acı ve üzüntü duymaktayım. Antalya Manavgat başta olmak üzere, Marmaris, Bodrum ve birçok yerde ormanlarımız ve canlılar yandıkça biz de yanıp, kavruluyoruz. İlçemizde de zaman zaman karşılaştığımız yangınlarda, bir şey yapamamanın çaresizliğini yaşadık. Yangın alanlarında sınırlı olanaklarla hizmet vermeye çalışan, çırpınan belediye başkanlarının çaresizliğini derinden hissediyorum. Bu nedenlerle; halen işletmesini sürdürdüğümüz, çevre insanımızın çamlar altında oturup, denizine girdiği Kabatepe Orman Kampı işletmemizin 6-10 Ağustos 2021 tarihlerindeki gelirinin tamamını yangından zarar gören belediyelerimize bağışlamaya karar verdim. Bu büyük bir katkı, sıkıntılarına yeterince çare olmayabilir. Ancak bir damla su misali katkımız olacağını düşünüyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurur, yangından zarar gören tüm vatandaşlarımıza, belediye başkanı arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”
 
ÇANAKKALE BELEDİYESİ YANGIN YERİNDE
 
Çanakkale Belediyesi tarafından gönderilen ve Marmaris İçmelerde yangın söndürme çalışmalarına destek veren arazöz,  Datça'daki çalışmalara dâhil oldu.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediyenin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Yangın söndürmede görev alan tomalara su takviyesinde bulunan arkadaşlarımız başta olmak üzere yangınla mücadelede emek veren herkese kolaylıklar diliyorum" dedi.
 
ÇANLI MÜZİSYENLER BİR GECELİK KAZANÇLARINI TEMA VAKFINA BAĞIŞLADI
 
Çan ilçesinde müzik organizasyonu yapan İlker Yonar ve ekibi fidan desteği için bir gecelik kazançlarını TEMA Vakfına bağışladı.  İlker Yonar, “Son günlerde ülkemizde meydana gelen yangınlar için yapılan fidan kampanyasına ekip olarak duyarsız kalamazdık. İlker müzik ailesi olarak bir gecelik kazancımızı TEMA Vakfına bağışladık. Ülkemiz ne kadar zor durumda olursa olsun bizler aynı kararlılıkla elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
TÜRSAB YAPILAN YARDIMLARI YANGIN BÖLGELERİNE ULAŞTIRIYOR
 
TÜRSAB, yangın bölgelerindeki vatandaşlara gönderilecek yardımları ulaştırma, sevk ve lojistik işlemlerinin, Tüm Türkiye çapında güçlü ulaşım ve iletişim ağı olan TÜRSAB Seyahat Acenteleri tarafından yapılacağını duyurdu. En zaruri ihtiyaçlar olan jeneratör, maske, göz damlası, yanık kremi, priz uzatma kabloları, buz kovası, kafa lambası ve giyecek gibi malzemeler Çanakkale'den yola çıktı.
 
Dilek Akşen