Çanakkale Valiliği, 1 Temmuz'dan itibaren normalleşen Çanakkale’de vatandaşların maske mesafe ve hijyen tedbirlerine uyumu azalttığı için uyarıda bulundu.

Türkiye koronavirüs salgını sürecinde 1 Temmuz'dan itibaren yeni bir döneme girdi. İçişleri Bakanlığı, yeni normalleşme sürecine ilişkin tüm detayları açıkladı. Kademeli normalleşmenin üçüncü etabına 1 Temmuz’da geçildi. Sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları gibi yasaklar sona erdi.

1 Temmuz ile birlikte vaka sayıları da büyük ölçüde düşüşe geçti. Vaka sayısı gün be gün düştü. Son açıklanan vaka sayısını gösteren insidans haritasında Çanakkale’deki koronavirüs yoğunluğu 21,60 olarak kaydedildi.  Vaka sayısı azalırken aşılama sayısı da artış gösteriyor. Çanakkale aşılamada Muğla’dan sonra yüzde 75,6 ile ikinci sırada yer aldı. Çanakkale’nin Nisan ayında en yüksek vaka sayısına ulaşan il olmasından sonra bugünlerde gelinen tablo umut veriyor.

Öte yandan koronavirüsle mücadelede kentte kaydedilen olumlu tablo tedbirlere uyumu da büyük ölçüde azalttı. Vatandaşlar kentteki olumlu tabloyu fırsat bilerek maske mesafe ve hijyen tedbirlerine eskisi gibi uyum göstermiyor. Pek çok insan kordonda ve caddelerde maskesiz dolaşıyor.

Ayrıca Çanakkale yaz aylarında en çok tercih edilen illerin başında geliyor. Normalleşme ile kentin yoğunluğu oldukça arttı. Özellikle kordonda ve caddelerde vatandaşlar hem maskesini çıkartıyor hem de kentte yoğunluk nedeniyle mesafe tedbirleri de yok sayılıyor.

VALİLİK UYARDI
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük ‘Covid-19 Bilgilendirme Platformunda’ aşılama oranı ile Çanakkale’nin rengi sarıdan maviye dönmesinin rehavete sebep olmaması gerektiğini belirten Çanakkale Valiliği, 1 Temmuz'dan uygulanan normalleşme süreciyle ilgili uyarılarda bulundu.

Çanakkale Valiliği, 1 Temmuz'dan itibaren kalkan toplu organizasyon yasaklarının kaldırılmasının ardından korona virüsü kurallarına uyulmadığına dair uyarıda bulunarak ‘’Kıymetli hemşehrilerimiz; Pandemi, yeni varyantları ile devam etmektedir. Başta düğün, nişan gibi organizasyonlar olmak üzere mesafe ve maske kurallarına eskisi gibi riayet etmediğimiz gözlemlenmektedir. Lütfen sağlığımız için kurallara uyalım’’ denildi.

Muzaffer Cirtel