Eski Arkeoloji Müzesi’nin taşınmasının ardından Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’ne dönüştürülen alan, bakımsızlığı ile dikkat çekiyor. Geniş kütüphane bahçesindeki otlar büyüyerek kurumuş, çevre düzensiz. Buraya gelen vatandaşlar, bu bahçesinin kütüphaneye yakışmadığını vurguluyor.
 
Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi eski Arkeoloji Müzesi’nde hizmet vermeye 2020 yılı Ocak ayından itibaren devam ediyor. 6 bin 763 metre kare alana sahip olan Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi bahçe alanında kurumuş, uzamış otların olması kütüphane binasını terk edilmiş gibi gösteriyor. Vatandaşların kullanması için eski Arkeoloji Müzesinin iç tasarımında değişiklik yapılarak kütüphaneye çevrildi. Pandemi den önce öğrencilerin devamlı kullandıkları İl Kütüphanesi pandemiden dolayı etkilendi.

Bahçe alanı da çevre düzenlemesinin olmaması dikkat çekti. Kurumuş otların oluşturduğu tehlikede gözden kaçmadı. Yangına teşvik eden otların ağaçların etrafını sarıp istenmeyen olaylara neden açabilmesi nedeniyle tedirginlik yarattı. Kütüphaneye gelen ve yoldan geçen vatandaşlarda kuruyan ve uzayan otların Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi bahçesinde olmaması gerektiğini ve kuruma yakışmadığını dile getirdi.

Damla Şener Okdaş