Orman Bölge Müdürlüğü’ne 59 işçi için başvuruların açılmasının ardından iş başvurusu yapmak isteyen çok sayıda kişi sabah saatlerinde İŞKUR önünde kalabalık oluşturdu.

OGM'nin işçi alımı ilanı birçok iş arayan vatandaşı heyecanlandırdı. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı başvuru süreci 14 Haziran 2021 tarihinde (Dün) resmen başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 2080 geçici, 3 daimi olmak üzere toplam 2083 işçi alınacak. Başvuruların ise İŞKUR üzerinden gerçekleşeceği duyuruldu.  Başvuruda bulunacak olan kişinin, İŞKUR kaydı oluşturması şart olarak gösterilince çok sayıda vatandaş sabah saatlerinde İŞKUR binasının önünde yoğunluk oluşturdu.

ÇANAKKALE BÖLGEYE 59 İŞÇİ ALINACAK
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2 bin 83 işçi alımı yapacak. 14 Haziran Pazartesi günü başlayan başvurular 18 Haziran'da sona erecek.  Başvurular, 14 Haziran 2021 ile 18 Haziran 2021 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Çanakkale Bölge müdürlüğü bünyesinde toplamda 59 işçi alınacağı belirtildi. Çanakkale ili için 57 kadro açılırken Edirne için 2 kadro açıldı. Sözlü ve uygulamalı sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 katı kadar aday çağrılacağı duyuruldu.
Gün boyunca başvuru yapmak isteyen vatandaşlar İŞKUR kapısının önünde kuyruk oluşturdu.

Adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile diğer bilgiler, İŞKUR açık iş ilanlarında belirtiliyor. Sözlü ve uygulamalı sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 katı kadar aday çağrılacak. Adaylar, noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecek.

Öte yandan Yoğun ilgi gösterilen iş başvurusu internet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. OGM işçi alımı başvurusunun başlamasıyla iş arayan çok sayıda kişi İŞKUR sayfasına akın etti. Orman Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilmek üzere toplamda 2080 geçici işçi, 3 daimi işçi olmak üzere toplam 2083 işçi alımı yapılacak. OGM işçi alımı başvurusu İŞKUR üzerinden gerçekleştiriliyor.

Muzaffer Cirtel