Eski SSK Hastanesi’nin duvarından Abdi İpekçi Caddesine kaynağı bilinmeyen su uzun süredir caddeye akıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise hem yayılan kötü kokudan hem de çevredeki binaların altına kadar giden sudan şikayetlerini dile getirmeye devam ediyor.

Esenler Mahallesi‘nde bulunan eski SSK Hastanesi bugün Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin-huriye Demircioğlu Binası Acil Servis olarak kullanılan binanın duvarından Abdi İpekçi Caddesine yoğun bir şekilde su sızıyor. Sızan su hem kokusundan hem de zemine verdiği zarardan dolayı çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Çevre sakinleri sürekli olarak şikayetlerini ilettiklerini beyan etse de yetkililer caddeye sızan suyun kaynağı bulunup onarımı bir türlü yapılmıyor. Otobüslerin sürekli olarak geçtiği bu güzergahta yolun sürekli ıslak ve kaygan olmasından dolayı olası bir kaza yaşanması ise an meselesi.

BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEDİ
Bölgede yaşayan vatandaşlar hastane duvarından caddeye akan kötü kokulu suyun geçtiğimiz yıl da aynı yerden bu yola aktığını belirtiyor. Geçtiğimiz yıl vatandaşların belediyeye yapılan şikayetler sonunda ise Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin gerçekleştirdiği çalışma ile bu soruna kısa bir süre çözüm bulunsa da sorun sürekli tekrarlıyor. Yoğun şekilde caddeye sızan su hem çevredeki apartmanların zeminlerine zarar veriyor hem de trafik kazalarına açık bir davetiye çıkartıyor.
Çevrede yaşayan vatandaşları caddeye akan sudan dolayı çevredeki binaların alt katlarında ciddi hasarlar oluştuğunu dile getirdi. Çevre sakinleri hem binalarda rutubet olduğunu hem de alt katlarda su birinkilerinin olduğunu belirterek uzun süredir bölgede bu sorunun yaşandığını ve herhangi bir olumsuzluk olmadan önce bu soruna kesin bir çözüm bulmasını bekliyorlar.

Mehmet Kuzey