Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar, “Arkadaşların bana göstermiş olduğu ilgi beni gerçekten çok duygulandırdı. Ama ben her zaman söylerim yine söylüyorum ben sadece görevimi yapmaya çalıştım. Demek ki görevimi iyi yapmışım. 20 yıl sonrada olsa arkadaşlarım beni böyle bir mükafatla onurlandırdılar” dedi.

Mehmet İhsan Gençcan Çanakkale Savaşları Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka tarafından Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar'a Çanakkale halkının yanında olmasından dolayı plaket verildi.
Plaket töreninde konuşan Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka, “Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Tonka, “Demokrasinin temeli çok partili hayata geçiştir. Demokrat Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi bu jenerasyon içerisinde herkesi kucaklayan politikalarıyla bir siyasi harekettir. Bu siyasi hareketten Çanakkale’de çok faaliyette gözükmeyecek bir sonuç alındı. Bu sonuçta da Hamdi Üçpınarlar’ın büyük katkıları oldu. Çevre Bakanlığı yaptığı dönemde Çanakkale’ye büyük hizmetleri oldu. Çanakkale’de ne isteniyorsa Hangi dairenden ne isteniyorsa, anında oluyor eğer çok geç kalacaksa 24 saat geç kalıyordu. Şimdi ki dönemde böyle bir hizmeti görme konusunda sıkıntı görüyoruz. Ama o dönemde mükemmel işlerin yapıldığına şahit olduk. Çanakkale’de çok güzel şeylerin yapıldığının inşacısı bir siyasi hareketin temsilcisi olarak Çanakkale’de yaşıyor.  Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu olarak Hamdi Bey’i Çanakkale’nin insanına dokunan bir insandır. O yüzden bugün onun hizmetlerini Çanakkaleliler tarafından aradan uzun yıllar geçmesine rağmen taktir edildiğini de ben ve arkadaşlarımın adına plaketi taktim ediyorum” diye konuştu.

ÇANAKKALE İLE İLGİLİ HANGİ EMRİNİZ OLURSA BENDE EMRİNİZDEYİM
Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar, “Aktif siyaseti bırakalı 20 sene oldu. Ama bu zaman zarfında ben Çanakkale’yi unutmadım. 1991 yılında seçilirken şu ifadeyi kullanmıştım. ‘Eğer buradan milletvekili olursam ömrümün sonuna kadar sizlere abilik yapacak, bir dostluk nişanesi olarak bir arkadaşınızı seçeceksiniz’ demiştim. Hatta şu lafı kullanmıştım ‘Yaz aylarında Antalya’da tatil yapan değil sizlerle birlikte olan, kış aylarında Uludağ, İsviçre dağlarında kayak yapan değil sizinle beraber haşir neşir olan sizinle beraber havayı tenefüz eden bir milletvekili seçeceksiniz’ demiştim. 91 yılında verdiğim bu sözü 2020 yılındayız hala tutuyorum. Sadece milletvekili olarak hizmet edilmez her alanda hizmet etme imkanınız vardır. Biz birikimlerimizi tecrübelerimizi bizden sonra gelen genç kardeşlerimize aktarmak üzere görev yapıyoruz. Ben her dönem milletvekili arkadaşlarımızı mecliste tebrik ediyorum ve kendilerine Çanakkale ile ilgili hangi emriniz olursa bende emrinizdeyim diye ifade kullanmak suretiyle onları teşvik etmeye çalışıyorum. Arkadaşların bana göstermiş olduğu ilgi beni gerçekten çok duygulandırdı. Ama ben her zaman söylerim yine söylüyorum ben sadece görevimi yapmaya çalıştım. Demek ki görevimi iyi yapmışım. 20 yıl sonrada olsa arkadaşlarım beni böyle bir mükafatla onurlandırdılar” dedi.

Bünyamin Nami Tonka