Başta İstanbul olmak üzere birçok büyük şehirden Çanakkale’ye tatilci akını yaşanıyor. Turizm tesislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken uzmanlar, koronavirüsü hatırlatarak bu süre içinde vatandaşların ve işletmelerin dikkat etmesini istiyor.
 
Bugün öğleden sonra Kurban Bayramı tatili başlıyor. Bir kısmı daha önce yola çıkarken, bir kısmı ise bugünden itibaren tatile çıkıyor. Tatile gidilecek yerlerin başında Çanakkale geliyor. Adaları, tarihi ve temiz plajları ile adeta tatilcilerin iştahını kabartan yerler bulunuyor Çanakkale’de. Durum böyle olunca birçok tatilci günler öncesinden yer ayırtı. Kentte tatil yerlerinde doluluk oranı yüzde 100’e yakın seyrediyor. Bunlara bir de günü birlikçe eklenince tatil mekanlarında kalabalıklar artacak.

Bu durum dünyada can almaya devam eden koronavirüsü akıllara getiriyor. Tatilcilerin Çanakkale’ye gelmeye başlaması ile virüs oranında artış sağlandı. Bu oranın bayramda daha da artmaması için uzmanlar uyarıyor.

Virüsün çıktığı günden bu yana birçok alanda bilgilendirmeler yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener, özellikle bayramdaki tatilci yoğunluğuna dikkat çekti.  Bayram ziyaretlerinde tokalaşmamaya özen gösterilmesi gerektiğini belirten Şener, toplu bayramlaşmaların yapılmamasını istedi. Şener,  hayvan kesim alanları ve tatilcilerin yoğun olduğu mekanlarda vatandaşların tedbirleri elde bırakmamasını istedi.

Özelikle plajlarda ve konaklama tesislerinde yaşanan yoğunluğun virüsün daha hızlı yayılmasına neden olabileceği belirtilerek, hem işletmelerin hem de tatilcilerin kurallara uyması, maske takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri istendi.

Muzaffer Cirtel