Son zamanlarda peş peşe orman yangınları çıkıyor. Aynı anda ve aynı bölgede 5 yerde bile yangının çıkması kafalarda soru işaretleri bırakılıyor.  Özellikle çevre bahanesi ile bazı kişilerin provokatör amaçlı yangınlar çıkarttığı şüphesi artıyor. Dün de Kumkale’de yangın çıkması dikkat çekmişti. Yetkililer özellikle ormanın bulunduğu alanlarda yabancı kişilere ve gruplara dikkat edilmesi isteniyor.  
 
Son günlerde peş peşe yangınlar çıkıyor. Dün bir yangın haberi Kumkale’den geldi. Merkeze bağlı Kumkale köyü girişinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın, itfaiye araçları ve köylülerin yardımıyla fazla büyümeden kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Çanakkale merkeze bağlı Kumkale ile Halileli köyleri arasında kalan orman ve tarım arazilerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangına, itfaiye ekipleri ve köylüler müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, tarım arazilerinde bulunan su motorları ve boruları da yanarak kullanılamaz hale geldi.

ÇEVRE BAHANESİ İLE ÇEVREYE ZARAR VERİLİYOR
Çanakkale’de peş peşe çıkan yangınlar kafalarda bir çok soru işareti bırakmıştı. Gelibolu Yarımadası’nda meydana gelen ve 450 hektarlık alanın kül olduğu yangının hemen ardından geçen Pazar günü peş peşe yangınlar çıkmıştı. Şehitliklerin bulunduğu alanda peş peşe 5 yangın çıkması üzerine herkesin dikkati bu bölgeye çevrilmişti.

Daha önceki yangınlar gibi bu yangınların da provokatörler tarafından çıkarılma ihtimali üzerinde duruldu. Özellikle çevre ve ağaç bahanesi ile kenti karıştırmak isteyen ve İstanbul’dan gelen grubun Çanakkale’ye geçişlerine izin verilmediği dönemde bu yangınların çıkması şüpheleri daha da güçlendirmişti. Sözde çevreciler çevreyi bahane ederek çevreye ve ormanlara zarar vermesi şüphesinin artması üzerine yetkililer vatandaşları da uyardı. Özellikle ormanların sık olduğu bölgelerde yabancılara dikkat edilmesi isteniyor.

Hülya Öz